Mindennapok

Az egri tűzoltók váltották valóra a beteg kisfiú álmát

Szupercuki programot szerveztek a leukémiás srácnak, aki tiszteletbeli tűzoltóvá válhatott.

A Rikárdó nevű kisfiú családja azzal a kéréssel fordult a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz (HMKI), hogy beteg gyerekükkel szeretnének ellátogatni az egri tűzoltó laktanyába, mivel a kisfiúnak a tűzoltók a kedvencei, ezért szeretne bepillantást nyerjeni a lánglovagok életébe – áll a HMKI által kiadott közleményben.

Tiszteletbeli tűzoltó lett a leukémiás kisfiúból

Rikárdó egyből jobb kedvre derül, ha tűzoltóautót lát (Fotó: Katasztrófavédelem)

A család elárulta, hogy Rikárdó leukémiával küzd, viszont mindig jó kedvre derül, ha tűzoltós mesét néz, vagy meglát egy tűzoltó autót az utcán. Az egri tűzoltók szívesen tettek eleget a kérésnek: hétfő délután fogadták is a kis Rikót és családját a tűzoltóságon. Ahogy a HMKI által kiadott fotók is mutatják, a tűzoltók összeszereltek egy locsolós játékot is, így Rikó már négyévesen bemutathatta, hogyan oltana el egy lakástüzet.

A látogatás egyik legizgalmasabb része a próbariasztás volt. A váratlanul megszólaló zene hallatán a szolgálatban lévő tűzoltók pillanatok alatt lecsúsztak a csúszdán, majd felvették védőfelszereléseiket és indultak is, mintha igazi káresethez vonulnának. A bemutató végén a kis Rikó kiválaszthatott egy gépjárművet, amellyel őt és édesanyját hazavitték a tűzoltók. Menet közben Rikó szeme csillogott az örömtől, büszkén feszített a nagy piros autóban.

A HMKI munkatársai és az egri tűzoltók remélik, hogy a gazdag élménnyel sikerült szebbé tenniük Rikárdó napját, és ezzel hozzájárulhattak mielőbbi gyógyulásához.

További cikkeink jó fej és hősies tűzoltókról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top