Mindennapok

500 cipősdobozt töltött meg ajándékkal a jótékony nagymama

Évek óta gyűjtögeti az apróbb ajándékokat, rászoruló gyerekeknek és hajléktalanoknak adja a csomagokat.

Fran Clark 80 éves, de a lelkesedésre kiapadhatatlan: évek óta gyűjt kisebb-nagyobb tárgyakat cipősdobozokba, hogy a rászorulóknak adományozhassa őket. Idén karácsonykor is eljött az ideje, hogy továbbadja az ajándékokat.

Fotó: Pixabay

Clark arra is gondot fordított, hogy feldíszítse a csomagolásnak használt cipősdobozokat. A bristoli nőt ismerősei jótékonysága miatt csak úgy nevezik, az igazi Mikulás. Négy éve készíti a cipősdobozokat, azóta, hogy az idősek otthonába költözött, és magányosnak érezte magát. Elhatározta, hogy apróbb tárgyakat fog összegyűjteni a rászorulóknak: a felnőtteknek tisztálkodószereket, ruhákat és kártyapaklikat, a gyerekeknek játékokat, babákat, könyveket és színes ceruzákat. Dobozonként nagyjából 5 fontot  (2000 forintot) költ, de sok mindent kap ingyen más szervezetektől.

Az idősek otthonában, ahol lakik, már saját műhelyet is kapott, ahol tárolhatja a csomagokat. A segítői karácsonykor szétosztják őket, de Clark azt mondja, januárban újrakezdi a gyűjtést, mert a jövő karácsonyra is gondolni kell.

(Metro)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top