Szerk

Egy kis édességnek, kispárnának is örülnek karácsonyra az idősek otthona lakói!

Még mindig várjuk adományaitokat, hogy szebbé tegyük a lakók karácsonyát!

Egy kis üdítő, édesség, kispárna – nekünk apróságnak tűnnek, mégis nagy szükség van rájuk a csepeli Olajág Idősek Otthonában. Az ott élő idős emberek sokszor magányosan, hozzátartozóik nélkül töltik az ünnepeket, és sokat gondolnak gyerekkoruk karácsonyaira, a fa illatára, a szaloncukorra, a sok közös éneklésre. A nlc most úgy döntött, hogy egy picit visszavarázsolja számukra ezt a gyerekkort: Adni Jó kampányában az idősek otthona lakóinak gyűjt egy cipősdoboznyi meglepetést.

nlc

Az nlc minden évben jótékonysági akciót szervez karácsony táján: gyűjtöttek már gyerekeknek, óvodáknak vagy nehéz helyzetű családoknak. Tavaly a gilvánfai óvoda halmozottan hátrányos helyzetű ovisainak gyűjtöttünk játékokat, zsírkrétát, gyurmát, mesekönyveket, és egyéb foglalkoztató eszközöket.  Idén olyan embereknek szeretnénk segíteni, akik betegségükből kifolyólag szinte második gyerekkorukat élik, idősen, hetven, nyolcvan év felett, vagy már nem él hozzátartozójuk, így az intézmény közössége lesz a második családjuk.

Idén olyan cipősdoboz méretű ajándékcsomagokat várunk tőletek, amiket a csepeli Olajág Idősek Otthona lakóinak szóló meglepetésekkel raktok tele. Mi pedig vállaljuk, hogy kis ünnepség és vendéglátás keretében átadjuk nekik – természetesen megörökítve nektek a mosolyukat.

Mi legyen a dobozban?!

Az Otthon vezetőségével egyeztetve, lakóik az alábbi ajándékoknak örülnének a legjobban:

  • üdítő (nem csavaros, hanem kulacsos, kupakkal), 
  • kulacs, 
  • édesség (minden, ami puha és eláll – a puszedlitől a piskótatalléron át a zselés szaloncukorig),
  • csokoládészirup,
  • lekvár (a gyógyszerek könnyebb bevételéhez), 
  • kispárna (alváshoz és öleléshez), 
  • gumírozás nélküli zokni.

Természetesen nem szükséges, hogy a csomagban minden szerepeljen a felsoroltak közül, ezek csak javaslatok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top