Mindennapok

Több százezres borravalót hagytak a pincérnőnek karácsonyra

Egy vacsorázó csoport különleges meglepetéssel díjazta a kiszolgálást. A pincérnő alig hitt a szemének.

Tökéletesen időzítette a meglepetést az a csapat, akik egy georgiai étteremben vacsoráztak a minap – írja a Yahoo! Lifestyle. A nyolctagú társaság az Ole’ Chobys nevű, tengeri herkentyűkben utazó vendéglátóipari egységben vacsoráztak. Aznap este Daryl Collett volt a felszolgáló, aki saját bevallása szerint már nagyon stresszes volt a sok munka, na meg amiatt, hogy egyik hónapról a másikra tud csak élni a magas árak, számlák és lakbér miatt. 

Valószínűleg a társaság egyik tagja ismerhette, de legalábbis tisztában volt az anyagi helyzetével. Az Ole’ Chobys étterem Facebook-oldalára felkerült történet szerint ugyanis, amikor előző nap asztalt foglaltak, kikötötték, hogy őket is Collett szolgálja ki, emellett azt is elárulták, hogy valakinek segíteni szeretnének. A fiatal nő egyedül neveli a kisfiát, a pincérkedés mellett pedig még egy állásban dolgoznia kell, hogy meg tudjanak élni. 

A vacsora végeztével a társaság kérte a számlát, fizettek, majd távoztak. Collett már csak ezután vette észre, hogy nem kevesebb mint ezer dolláros (szűk háromszázezer forintos) borravalót hagytak neki. 

Collettéknél már boldog lesz a karácsony! (Fotó: iStockphoto)

„Annyira meglepődtem és annyira boldog is lettem, hogy sírni kezdtem” – mesélte a pincérnő a helyi WMAZ csatornának nyilatkozva. Mint elmondta, valóban ismerte a nyolctagú társaság két tagját, egyiküket másik munkahelyéről, míg a másik embert az óvodából, ahová a fia is jár. Ennek ellenére nem számított ekkora összegre. „Hatalmas áldás ez, mivel már így is nagyon stresszes voltam a karácsony miatt, mert tudtam, hogy a fizetésemből csak szűken tudunk megélni.”

Nem ez volt az egyetlen hasonló eset, múlt héten egy coloradói étteremben hagyott valaki 2700 dolláros borravalót a kiszolgálásért. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top