nlc.hu
Gasztro

Óriási borravalót kapott a pincérnő

Óriási borravaló dobta fel a pincérnő napját

Nagyon rosszul indult a pincérnő napja, de egy hatalmas borravaló jobb kedvre derítette.
A Rhode Island-i The Big Cheese & Pub étterem épülete

Egy Rhode Island-i felszolgáló sresszes napja pillanatok alatt csodás lett, miután egy házaspártól hatalmas borravalót kapott.

Jennifer Vernancio már három és fél éve dolgozik a Cranstonban található The Big Cheese & Pubban, de nemrégiben nagyon rosszul indult a napja: nem talált bébiszittert a 3 éves kisfiának, a napköziben pedig volt egy beteg gyerek, így oda nem vihette. Végül miután a 16 éves lánya hazaért a suliból, rábízta a kisfiút, ő pedig bement dolgozni.

Aztán hirtelen jóra fordult a napja. Egy házaspárt szolgált ki először, kedvesek voltak, néhány szendvicset rendeltek, majd fizettek.

A számlán 48,17 dollár (17 600 forint) állt, de óriási, 810 dolláros (297 ezer forint) borravalót adtak a pincérnőnek, aki először azt hitte, csak viccelnek.

A hatalmas borravaló azonban nem poén volt. Vernancio nem kérdezte meg a házaspár nevét, de azt üzeni nekik, hogy nagyon nagyra értékeli a gesztust. „Csak azt szeretném mondani nekik, hogy nagyon köszönöm. Sokat jelentett. A pénz mindig jól jön, ám a borravaló mögött rejlő kedvesség sokkal többet számít. A rosszul induló napom hátralévő részében végig mosolyogtam” – összegezte a történet tanulságait a pincérnő.

Bár ez a borravaló is hatalmas, tavaly egy New Hampshire-i étterem vendége a számla több mint 400-szorosát hagyta hátra borravalónak.

(UPI)

(Kiemelt kép: Facebook/The Big Cheese & Pub)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top