nlc.hu
Gasztro

Több millió forintos borravalót kaptak egy étterem dolgozói

A számla több mint 400-szorosát hagyta hátra borravalónak a vendég

Nagylelkűségből jeles!

Mindössze 38 dollárra, azaz bő 11 ezer forintra rúgott annak az ismeretlen férfinak az éttermi számlája, aki szédítő összegű borravalóval díjazta a kiszolgálást egy New Hampshire-i étteremben – írja a Today.com.

A Stumble Inn Bar & Grill tulajdonosa, Mike Zarella szerint az átlagos megjelenésű vendégről nem is sejtették, hogy közel ötmillió forintot kitevő, 16 ezer dolláros jattot ad majd a pincérnek a vacsorája végén.

„Az úriember bejött a bárba, rendelt egy sört és pár chilis hot dogot, majd vett még egy zacskó chipset és egy tequilát” – mesélte Zarella az eset körülményeit. „Aztán amikor végzett, kérte a számlát a pultostól. Miután megkapta, távozás előtt még annyit mondott a kollégának: ne költsd el egyszerre az egészet.”

Mivel sokan voltak az étteremben, a pultos először rá sem nézett a számlára, azonban amikor meglátta, a homlokáig szaladt a szemöldöke a meglepetéstől.

„A kolléganőm nem akart hinni a szemének – tette hozzá a tulajdonos. – Az illető aztán a következő napokon is be-betért hozzánk, így egyik alkalommal elbeszélgettem vele. Elmeséltem neki, hogy kissé kényelmetlenül éreztük magunkat az óriási összeg láttán, ő azonban ragaszkodott hozzá, hogy ennyi borravalót kapjanak a kollégák.”

Zarella ugyanis nyolc pultosa között egyenlő arányban osztja majd szét az összeget, de jut majd a konyhai dolgozóknak is: számításai szerint mindenki körülbelül fizetése két-háromszorosát viheti majd haza a jótékony vendégnek köszönhetően.

Még több nagylelkűség az nlc-n:

Nyolc pincérnek, de még a konyhai dolgozóknak is jutott az elképesztő borravalóból

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top