nlc.hu
Szabadidő

A reptéri zongorista 20 milliós borravalója

Tetszett neki a játéka, 20 millió forint borravalót gyűjtott a reptéri zongoristának egy influenszer

A zongorista meghatódott arcára nincsenek szavak.
Tonee, a zongorista

Carlos Whittaker nashville-i író, motivációs előadó és influenszer, több mint 200 ezres követőtáborral az Instagramon. Ez önmagában még nem különösebb szenzáció, az ilyen arcokkal manapság Dunát és mindenféle folyót lehetne rekeszteni, ám Whittaker sokkal jobb arc az átlaginfluenszereknél. Most például 20 millió forintnyi borravalót gyűjtött egy szegény reptéri zenésznek, csak úgy, mert tetszett neki a játéka, és maga az ember is magával ragadta.

Whittaker éppen Arkansasban volt, ahol előadást tartott volna, ám azt lemondták egy helyi Covid-gócpont miatt. Hazaindult hát repülővel, ám előtte még beült egy bárba enni valamit. Ekkor hallotta meg Tonee-t, az idős reptéri zenészt, aki mindent beleadva játszott pianínóján. Beszélgettek is: kiderült, Tonee-nak napi 9 órás dialízisre van szüksége, és nem veti fel éppen a pénz. Whittakernek annyira megtetszett a zenész, hogy gyorsan (és titokban) felállított neki egy online malacperselyt és arra kérte követőit, hogy adakozzanak. 

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Carlos Whittaker (@loswhit) által megosztott bejegyzés


Ők pedig adakoztak. Fél óra alatt összejött 10 ezer, egy nap alatt pedig 60 ezer dollár, azaz nagyjából 20 millió forint. Aztán egy ponton megmutatta neki, mi történt. A reakció, ahogy mondani szokták, leírhatatlan.

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top