Mindennapok

Karácsonyi koncertet rögtönzött betegének a nővér

Egy ápolónő picit szerette volna jobb kedvre deríten egyik páciensét, ezért különleges meglepetéssel kedveskedett neki.

Az amerikai Tennessee államban dolgozik Alex Collazo, akinek többek között a 67 éves, kemoterápián részt vevő Penn Penningtonnal is kellett foglalkoznia a munkája során. Ahogy a nő a Tennessean című lapnak elárulta, szerette volna valamivel feldobni az férfi napját. A countryzene iránt rajongó ápoló ezért az egyik nap magával vitte a kórházba a gitárját és megkérdezte a férfit, hogy nincs-e kedve egy kis közös zenéléshez – írja a Yahoo! Lifestyle

Pennington kapva kapott a lehetőségen, különösen, hogy hosszú ideje maga is gitározik, sőt, az állam fővárosában, Nashville-ben rendszeresen fellép country zenét játszó bárokban. 

A zenélés-éneklés jó hatással van az egészségi állapotunkra (Fotó: iStockphoto)

Az alábbi videót Brandi Leath, Pennington lánya készítette, és az látható rajta, ahogy édesapja és Collazo közösen adják elő az O Holy Night című karácsonyi dalt. Talán nem meglepő, ha eláruljuk, a felvétel hamar rendkívül népszerű lett, cikkünk írásának pillanatában már több mint tízezer lájkot és ugyanennyi megosztást is kapott, emellett több százan írtak bátorító kommenteket a felvétel alá. Olyan is volt, aki teljesen elámult, hogy az ápolót milyen csodálatos hanggal áldotta meg a sors. 

Ráadásul a videónak híre ment, így Penningtont azóta már többen is felkeresték egy kis örömzenélés miatt, köztük egy valódi countryénekes, Tom Buller is, aki családtagjaival látogatta meg Penningtont, és mindjárt két gitárt is hoztak magukkal, hogy rögtönzött koncertet adjanak a kórteremben. 

Mindez pedig nem valósult volna meg Alex Collazo nélkül, így neki köszönjük a kedves gesztust, Penn Penningtonnak pedig mielőbbi jobbulást kívánunk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top