nlc.hu
Mindennapok

Egy városnyi embert vesz fel az Amazon

Egy városnyi embert vesz fel az Amazon a karácsonyi időszakra

A cég a koronavírus-járvány levonulása után a visszaesett forgalom miatt majdnem 100 ezer embert bocsátott el.

A folyamatosan lassuló értékesítés ellenére közel 150 ezer ideiglenes munkavállalót vesz fel az Amazon.com a téli ünnepek időszakára – írta meg az Index. A vállalat annak ellenére hozta meg a bővítéssel kapcsolatos döntést, hogy az elemzések szerint folyamatosan lassulnak az értékesítések és az ünnepi szezon sem lesz erős az előrejelzések alapján.

Dobozokból összeállított két télapó sapkás figura két mini karácsonyfa előtt.

Fotó: Pixabay

Nem újdonság, hogy a világ legnagyobb online kiskereskedője az év ezen szakaszában ideiglenes munkavállalók tízezreit alkalmazza. A közleményük szerint pedig az alkalmazottak több mint 19 dolláros (körülbelül 7900 forintos) órabérben dolgozhatnak a raktárakban.

Míg más üzletek küzdöttek az életben maradásért, addig az Amazon a koronavírus-járvány alatt aktív munkaerő-felvételbe kezdett, hogy teljesíteni tudja az otthonukba zárt emberek rendeléseit. De amint visszatértek az emberek a normális élethez, túl soknak bizonyult az alkalmazottak száma a vállalatnál, így több tucat raktárépületet kellett bezárniuk az Egyesült Államokban és Európában. Március és június között pedig csaknem 100 ezer embert bocsátottak el, ami a cég történetének legnagyobb negyedéves csökkenése volt.

Ugyanakkor a cég partnerei gyenge ünnepi szezont jósolnak, ezért csökkentik az árakat a készleten lévő termékek eladása érdekében. A Bloomberget idézve az Index azt írja, ez egy hirtelen változás ahhoz képest, hogy 2020-ban és 2021-ben még azon kellett dolgozniuk, hogy elegendő terméket szállítsanak az Amazon raktáraiba.

Arról hogy milyen árnyoldalai vannak az internetes shoppingnak, korábban kollégánk írt érdekes cikket, melyet itt lehet elolvasni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top