Mindennapok

Koronavírus: a borsodnádasdi idősotthon is gócponttá válhatott

Rossz hírt közölt a település polgármestere.

A borsodnádasdi polgármester szerint a helyi idősotthon lakóinak több mint fele koronavírus-fertőzött, sőt szerinte a város is fertőzött lehet.

„A mai napon Borsodnádasdot érintően koronavírusos esetek kapcsán döbbenetesen rossz híreket kaptam. (…) Tudomásunk szerint a tegnapelőtti napon valamennyi ellátottat és gondozót teszteltek a helyi – ismételten hangsúlyozom, hogy nem az önkormányzatunk fenntartásában működő – időskorúakat ellátó intézményben. A mai napon érkeznek a tesztek eredményei az érintettekhez – amiről nem hivatalosan, de hitelesnek mondható helyről – elmondható, hogy az intézmény jelentős százaléka koronavírussal fertőzött. Ténylegesen nem tudok pontos számokat, de úgy tűnik a 41 fős intézmény több, mint fele érintett. (…) Erre sincsenek biztos adataink, de nagy a valószínűsége annak, hogy a fertőzés kikerült az intézmény falain kívülre is – vagy onnan került be. (…) Nem szeretnék továbbra sem pánikot kelteni, de ez már nem több száz kilométerre lévő sajtóhír – ez már a mai borsodnádasdi valóság! A fertőzés terjedésének üteme robbanásszerű! Abban megerősítettek a hatóságok, hogy a tesztek folytatódnak – a kontaktkutatás biztosított” – számolt be a település Facebook-oldalán Kormos Krisztián polgármester.

(via)

Kiemelt kép: illusztráció, MTI/Kovács Tamás 

A legfrissebb koronavírus-hírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top