Mindennapok

Boris Johnson a megmentőiről nevezte el gyermekét

Szerencsére több keresztneve is lehet Boris Johnson kisfiának, ezért a nagypapák előtt is tudtak tisztelegni a névadással.

Nem fukarkodott a nevekkel Boris Johnson és élettársa, Carrie Symonds, amikor a kisfiúkat akarták elnevezni. Végül a Wilfred Lawrie Nicholas Johnson név kerül majd a múlt szerdán  született gyermek anyakönyvébe.

A szülők által választott keresztnevek mind létező személyekhez köthetők: a Wilfred névvel Boris Johnson egyik nagypapájáról, a Lawrie keresztnévvel Carrie egyik nagypapájáról emlékeznek meg, a Nicholas névvel pedig két orvos, Nick Price és Nick Hart előtt tisztelegnek, mivel “ők mentették meg Boris életét”.

Fotó: Simon Dawson/Bloomberg via Getty Images

Fotó: Simon Dawson/Bloomberg via Getty Images

Carrie Symonds ezzel arra utalt, hogy Boris Johnson áprilisban átesett az új koronavírus okozta Covid-19 betegségen, egy hétig kezelték a londoni St. Thomas kórházban és három napig intenzív kezelésre is szorult.
    
A konzervatív párti kormányfő, aki háromheti betegszabadság után hétfőn állt ismét munkába, még lábadozása idején, a Twitteren közzétett videoüzenetében maga is úgy fogalmazott: semmi kétség nem fér ahhoz, hogy a St. Thomas kórház orvosai és ápolói az életét mentették meg.
    
Hozzátette: kezelésének ideje alatt volt két nap, amikor “bármerre eldőlhetett volna a dolog”.
    
A brit politikatörténet utóbbi húsz évében a pár szerdán született gyermeke a harmadik, aki édesapja miniszterelnökségének ideje alatt jött a világra és a kórházból egyenesen a Downing Street-i kormányfői rezidenciára költözhetett.
    
A munkáspárti Tony Blair kisfia, Leo 2000-ben, David Cameron volt konzervatív párti miniszterelnök kislánya, Florence 2010-ben született.
    
Boris Johnsonnak négy felnőtt gyermeke van második feleségétől, Marina Wheelertől, akitől 25 év után 2018-ban vált külön.
    
Johnsonnak 2009-ben, egy házasságon kívüli kapcsolatból született egy kislánya, és a brit sajtó hivatalosan meg nem erősített, de nem is cáfolt értesülései szerint van egy hatodik gyermeke is, szintén egy házasságon kívüli kapcsolatból.
    
Így Wilfred Lawrie Nicholas Johnson a brit miniszterelnök hatodik vagy hetedik gyermeke.

Még több Boris Johnsonról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top