Mindennapok

Drága nagyi: idén elmarad az anyák napi ünneplés, de a szívünket virágba öltöztetjük

Nem ajánlott az anyák napját össznépi rendezvényként megtartani, inkább kerüljük el a nagymamákat és távolról köszöntsük őket!

Kegyetlen egy helyzet, de idén jobb, ha az anyák napját külön ünnepeljük, és nem zúdítjuk rá magunkat a nagymamákra. Nekik szól ez a nyílt levél, hogy érezzék, mennyire hiányoznak nekünk.

Drága nagyi!

Nem csupán anyák napján szeretünk, de most különösen elöntenek az érzelmek. Az unokáid jó ideje kérdezgetik tőlem, hogy mikor megyünk hozzád, nagyon szeretnének már megölelni. Megszokták, hogy anyák napján mindig nálad ünneplünk, sütsz nekik almás pitét és húslevest, mert tudod, hogy az a kedvencük.

Amikor kicsi voltam, nekem is mindig elkészítetted a kedvenc ételeimet, ez az egyik szeretetnyelved, még a saját anyukádtól tanultad. Én pedig tőled lestem el, hogyan lehet a szépen terített asztallal és a finomságokkal kimutatni a családom felé a szeretetemet. Az unokáid nem is nagymamaként, inkább anyapótlékként tekintenek rád. Olyan sokat segítettél, amikor megszülettek, és vissza kellett mennem hamar dolgozni, hogy anyaszerepben ismertek meg és szeretnek pont úgy, mint engem. Boldogan repülnek a karjaidba minden alkalommal, amikor ott aludhatnak nálad, hiszen tudják, hogy ezek a hétvégék tele vannak nevetéssel, játékkal és süteménnyel.

Idén elmarad az anyák napi ünneplés a nagymamáknak

Távolból köszöntjük idén anyák napján a nagymamákat (Képünk illusztráció. Forrás: Getty Images)

Nekem mindig anya maradsz, de már én is nagyinak hívlak. Azért tisztán emlékszem, milyen gyerekkorom volt, hogy varázserővel bírt a puszid, ha megsebesültem, és hogy mennyire imádtam azt a pár hetet, amit kettesben otthon töltöttünk, mert hatévesen eltörtem a lábamat. A szememben te mindig a megmentőm és legnagyobb rajongóm voltál, neked köszönhetem, hogy ma csodálatos a kapcsolatom a saját gyerekeimmel, mert te vagy a példa előttem. Mindig tudtad, hol a határ a barátkozás és anyaság között, egyszerre tudtál szigorú és melegszívű lenni, pont olyan anya és nagyi vagy, amire minden gyerek vágyna. És akit minden gyerek megérdemelne.

Anyák napján csak egy dolgot szeretnék: megköszönni, amit értem tettél, és amit teszel az unokáidért a mai napig. Köszönöm a rengeteg szeretetet és törődést, azt, hogy mindig mellettem állsz, és hogy elfogadsz olyannak, amilyen vagyok. Nélküled nem tudnám, milyen a feltétel nélküli szeretet, köszönöm, hogy vagy nekünk.

A nagymamák a kincseink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top