Mindennapok

Szinte bármit megeszünk, amit elénk rak az anyósunk

Norvég kutatók utánajártak, melyek azok a helyzetek, amikor azt is megesszük, amit épp egyáltalán nem kívánunk vagy alapjáraton szívből gyűlölünk.
Szarvas - Fotó: Pixabay

Egy rendhagyó norvég kutatás a különböző társas helyzetek és az étkezési szokások változásainak összefüggéseire világított rá.

Az 1900 fős vizsgálatban különböző ételeket és változatos társadalmi helyzeteket vázoltak fel. A legnagyobb tanulság az volt, hogy bizony vannak az életünkben olyan szituációk, amikor megesszük azt az elénk tett ételt is, amit egy étteremben gondolkodás nélkül visszaküldenénk. Ha úgy alakul, még arra is képesek vagyunk, hogy nyers vagy egyenesen penészes dolgokat fogyasszunk, vállalva a másnapi, garantálható rosszullétet. 

Az egyik legtipikusabb helyzet ezen belül is, amikor annyira tartunk az anyóstól vagy az apóstól, hogy szó nélkül megesszük a főztjüket, hiába van vele problémánk. Mármint az étellel. Főleg, amikor szeretnénk a leendő apósnál, anyósnál bevágódni. Általában a főnök főztjét vagy az általa kínált menüt sem merjük visszautasítani, mert ekkor sem szeretnénk hálátlannak vagy épp válogatósnak tűnni.

Ugyanakkor, ha a kicsi unokahúgunk vagy az idős nagymamánk süt vagy főz nekünk valamit szeretetből, azt sem szoktuk visszautasítani, bármi is legyen róla a véleményünk – foglalta össze a norvég kutatás tanulságait az Index

Amit viszont már az anyós kedvéért sem: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top