Mindennapok

6 maszkot húzott fel egy orvos, hogy bizonyítsa, nem fulladsz meg tőle

Egyszer és mindenkorra meg akarta mutatni ez a hős doki, hogy a maszkellenesek hülyeséget beszélnek.

A maszkviseléssel kapcsolatos leggyakoribb kifogás, hogy lecsökken tőle a véroxigénszint, azaz az ember nem kap benne levegőt. Lehet, hogy olyan érzés, mintha nem kapna, de a véroxigén-felvetés egyszerű ostobaság, ami nagyon egyszerűen cáfolható, és egy dublini háziorvos úgy döntött, hogy egyszer és mindenkorra cáfolja is. Felvett tehát egy maszkot. Aztán még egyet. Aztán még egyet. A végén hat maszk volt rajta, a légzésfunkcióit pedig folyamatosan mérte egy készülékkel. Hatalmas meglepetés: a véroxigénszintje egyáltalán nem csökkent.

Maitiu O Tuathail az egészet rögzítette és kirakta Twitterre. A művelet közben az ujjára erősített szaturációmérő azt mutatta, hogy a vére oxigénszintje végig ugyanolyan és szinte tökéletes: 98-99 százalék között ingadozott. 

Az orvos persze nem akart kioktatni senkit. Saját bevallása szerint azért volt erre szükség, mert nagyon sok őszintén aggódó beteg kereste meg ezzel a kérdéssel. Reméli, hogy meg tudta nyugtatni őket, és a videó segítségével talán egy kicsit az egész emberiséget sikerült edukálnia.

nlc.maszk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top