Mindennapok

Adj magadnak szabadnapot!

Muszáj munkamentesen, sőt, egyedül lenni néha egy keveset.
Adj magadnak szabadnapot!

Jólétcsokor a Caféblog bloggere szerint érdemes bevezetned, hogy egy nehezebb, stresszes, kihívásokkal teli időszak előtt adj magadnak egy pihenőnapot, ahol lehetőséged van munkamentesen, kizárólag azzal foglalkozni, amit épp a leginkább szeretnél.

„Lehet, hogy épp szívesen elmennél valahová kirándulni, megnéznél egy filmet, vagy kipróbálnál egy új receptet, netán csak otthon maradnál egy könyvvel, amit régóta terveztél elolvasni. Évszaktól és időjárástól függetlenül válassz szabadon bármit, ami a leginkább feltöltene.”

Töltsd egyedül!

Így nem kell másoknak megfelelned, másokhoz igazodnod – hiszen a mindennapjaid, a munkád úgyis erről szól.

Ne aggódj azon, hogy egyedül leszel!

Csak gondold végig előre, hogy mi az ami most hiányzik, amire hosszú ideje vágysz és valamilyen megfelelés, vagy külső ok miatt eddig nem volt lehetőséged megvalósítani, vagy csak nem vállaltad fel.

Tervezd meg a napot!

Persze ezt nem kell túlgondolni és előállnod egy 10 percekre lebontott tervvel, csak alap dolgokat, ha pl. ha utazol, vagy az elképzelésed nyitva tartástól függhet. De elsősorban arra gondolok, hogy legyen konkrét elképzelésed hogyan fogod tölteni majd a napod.

Hogy miért lesz neked ez jó? Olvasd el Jólétcsokor Caféblogján.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top