Mindennapok

Kiderültek a 2020-as felvételi ponthatárok

Mostanra sms értesítést is kaptak a diákok.
Kiderültek a 2020-as felvételi ponthatárok!

Nyilvánosságra hozták csütörtök este az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat, ezzel eldőlt, hogy a több mint 91 ezer jelentkező közül az általános eljárásban hányan kerülnek be egyetemre, főiskolára.

A diákok 20 órától a bevált gyakorlat szerint SMS-ben közvetlen értesítést kaptak, ezzel párhuzamosan a felvi.hu oldalon tájékozódhatnak a ponthatárokról.

Mivel a járványügyi készültség jelenleg is fennáll, a hagyományos ponthatár-kihirdető rendezvény ezúttal elmarad. A Pont Ott Parti résztvevőinek száma az elmúlt években jócskán felülmúlta az 500-at, ezért az érvényben lévő jogszabályi előírások szerint idén nem lehet megrendezni az eseményt – közölte korábban az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

A legnépszerűbb szakokon idén összességében kicsit csökkent a ponthatár. A Budapesti Corvinus Egyetem gazdálkodási és menedzsmentjére 427 ponttal, a nemzetközi gazdálkodás szakára 465 ponttal lehetett bejutni.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem mérnökinformatikus szakán 374 volt a ponthatár, gépészmérnökin 330.

Az ELTE pszichológián 444 pont kellett, a nemzetközi tanulmányokon 401.

(Kiemelt kép: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top