Mindennapok

Két brit szülő kiharcolta, hogy Lucifernek anyakönyveztethessék a kisfiukat

Először visszautasították a kérésüket, majd miután panaszt nyújtottak be, végül megengedték nekik, hogy a gyereküket Luciferként anyakönyveztethessék.

Dan és Mandy Shelton az angliai Derbyshire-ben élnek, és az itten hivatalban szerették volna elintézni, hogy kisfiuk anyakönyveztetett neve Lucifer legyen. A 37 éves Dan elmondása szerint miután elmondták, hogy mit szeretnének, a hivatalnok undorral az arcán nézett vissza rájuk. „A nő azt mondta, hogy ezzel a névvel sosem kap majd munkát, a tanárok pedig nem akarják majd tanítani őt” – panaszkodtak. A szülők próbálták elmagyarázni, hogy egyikük sem vallásos, a Lucifer név pedig ógörögül azt jelenti, hogy a fényhozó, de nem figyeltek rájuk – írta meg a ladbible.

Ezzel a névvel és kinézettel tényleg nehéz lehet állást találni. Képünk illusztráció (fotó: Pixabay)

Ezzel a névvel és kinézettel tényleg nehéz lehet állást találni. Képünk illusztráció (fotó: Pixabay)

A nő elmondta nekik, hogy a Lucifer nevet Új-Zélandon betiltották, ezért inkább adjanak neki valami más nevet, és majd hívják odahaza Lucifernek. A Shelton házaspárt elutasították, ám ők ebbe nem nyugodtak bele. Panaszt nyújtottak be az elutasítás miatt, és mivel a városi tanács semmilyen legális indokot nem talált az anyakönyveztetés visszautasítására, így végül a fiukat Luciferként anyakönyveztethették. Ilyen egy igazi happy end. Vagy nem?

Ismered a Lucifer című sorozatot?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top