nlc.hu
Mindennapok

Öt testvért fogadtak örökbe

Igazi ritkaság: egyszerre 5 testvért fogadtak örökbe

A büszke texasi szülők, Andi és Thomas Bonura május 6-án vették magukhoz a testvéreket, a 8 éves ikreket, Thomast és Cartert, a korábban örökbe fogadott 6 éves David, a 4 éves Gabrielle és a 2 éves Bryson mellé. A család így tíz fősre nőtt, miután a szülőknek már van három saját gyermeke, a 11 éves Joey, a 10 éves Sadie, és a 8 éves Daphne.
Testvérek - Fotó: Pixabay

„Ők mind testvérek, ezért nem is kérdés, hogy hatalmas vétség lenne nem egyben, nem egy családban tartani őket” – nyilatkozta az örökbe fogadó édesanya, Andi Bonura a Good Morning America nevű lapnak. A nő hozzátette, frissen adoptált gyermekeik, akik hihetetlenül édesek, már sok mindenen mentek keresztül zsenge koruk ellenére: elképesztően kitartó, erős gyerekeknek tartja őket.

A Bonura család tervei közt az örökbe fogadás mindig is szerepelt. Főleg azok után, hogy rengeteget küzdöttek azért, túl nem egy termékenységi beavatkozáson, lombikon, stb. hogy megfoganjanak saját gyermekeik. Andi többek között egy vetélés után lett terhes az ikrekkel.

Ám a család megpróbáltatásai itt még nem értek véget: a kisfiúk jóval korábban, a 25. héten érkeztek, majd az egyikük végül feladta a küzdelmet. Joey, aki túlélte, most 11 éves, egy agyi bénulással élte túl a koraszülést, amelynek következtében látás-és hallássérülést is szenvedett, így jelnyelven kommunikálnak vele. Szülei szerint egy nagyon okos, boldog, miondig vidám kisfiúról van szó.

Joey után következtek a lányok, Sadie és Daphne, akik szintén koraszülöttek voltak, így a Bonura házaspár úgy döntött, nem vállal több saját gyermeket. 2017-ben nevelőszülői képesítést szereztek, és a ma 2 éves Bryson már egyenesen a kórházból, születését követően került hozzájuk. Majd David és Gabrielle következett, végül a két idősebb testvér, Thomas és Carter is elkezdte a családnál rendszeresen látogatni fiatalabb testvéreit.

Ekkor fogalmazódott meg Bonuráékban az ötlet, hogy talán tudnának mindannyian egy fedél alatt élni. Majd egy napon kaptak egy telefont, hogy a vér szerinti szüleik lemondtak a gyerekekről, a két legidősebb fiút is magukhoz vehetik, ha szeretnék. Ők pedig igent mondtak a lehetőségre, amióta nagyon jól érzik magukat, és végre teljesnek tartják a családjukat.

Még több megható örökbe fogadás történet: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top