nlc.hu
Mindennapok

Róka-kutya barátság

Életre kelt a Disney-mese: örök barátságot kötött a róka és a kutya

Egy nő befogadott egy rossz bőrben lévő rókakölyköt, aztán a vadállat nagyon összehaverkodott megmentője kutyájával.
Róka

Egy angol nő életre keltette a Disney 1981-es, A róka és a kutya című rajzfilmjét, miután örökbe fogadott egy rókakölyköt, amelyik aztán életre szóló barátságot kötött a kutyájával.

A Wight-szigeten élő Pauline Ashanolla még áprilisban talált rá a rossz bőrben lévő, kéthetes kisrókára. Állatorvoshoz vitte, és gondját viselte, majd elnevezte Marley-nak.

A rókakölyök állapota mellett egy dolog aggasztotta a 28 éves nőt: hogyan fog kijönni a vad róka a 4 éves buldogjával, Ernie-vel. De mint kiderült, ezen fölösleges volt rágódnia.

Eleinte persze tartott egymástól a két állat, a kutya félve szemlélte az új lakótársát, de szép lassan egyre közelebb kerültek egymáshoz. Három hét elteltével már együtt játszottak és elválaszthatatlan barátok lettek. Azóta mindent együtt csinálnak, még együtt is alszanak.

A mesebeli történet ellenére Pauline senkit sem szeretne arra bátorítani, hogy háziállatként tartson otthon rókát. Mivel Marley-nak hosszú ideig gyógyszerekre volt szüksége, a nő nem tudta visszaengedni a vadonba, most pedig már biztosan nem maradna életben, ha szabadon engedné.

(Fox News)

Szokatlan állatbarátságok az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top