Mindennapok

Spirituális vagy realista vagy?

Lukács Tünde, a Caféblog bloggere elmondja, hogy miért nem jó egyféleképpen gondolkodni.
Spirituális vagy realista vagy?

Az emberek általában 3 félék. Egyik részük spirituálisnak mondja magát, a másik részük realistának, illetve vannak a realisták, akik azért érdeklődnek a spirituális tanítások iránt – kezdi írását Lukács Tünde, családállító, Soulwork tanár, konzulens, Access Bars kezelő, Théta Healing konzulens, Metafizikai Tréner, Kineziológus, Természetgyógyász, a Caféblog bloggere. Innentől átadjuk neki a szót: 

„Hogy kinek van igaza, azon lehet sokat vitatkozni, hiszen mindenki mást tapasztal. De miért veszélyes, ha csak így vagy csak úgy gondolkodunk?

Ki a spirituális ember? Mindenki. Mivel spirit=lélek, ezért nincs olyan ember, aki ne lenne spirituális. Különbözőség a gondolkodásmódban van.

A realista megfogalmazása: »gyakorlatias gondolkodású, aki figyelembe veszi a valóságos helyzetet, és abból indul ki«. De mi is a valóságos helyzet? Mi a valóság? A családállítások alkalmával minden esetben tapasztalhatjuk, hogy a valóság nem az, amit látunk. Vagyis, amikor realisták vagyunk, akkor csak a fizikai valóságot vesszük figyelembe, ami azonban csak a jéghegy csúcsa. Tehát, a realista ember a valóságnak csak egy szeletét látja. Viszont a »csak« spirituális ember is csak egy részt lát az egészből.

Semmi nem véletlen az életünkben. Minden eseménynek, ami velünk történik, annak valamilyen módon mi voltunk az elindítója. Ami a fizikai világban körülvesz bennünket, az a gondolataink, érzéseink, tetteink következménye. Mind a csak spirituális, mind a csak reális emberek fél lábon állnak. Nem lehet ugyanis szétválasztani a két világot.

A »nagyon« spirituális emberek gyakran követik el azt a hibát, hogy csak lelki síkon mozognak. Ezt sajnos a környezetemben is látom. Ilyenkor sajnos átesünk annak a bizonyos lónak a túloldalára. Mert mi történik ilyenkor? Rengeteget meditálunk, dolgozunk magunkon, előadásokra, tanfolyamokra járunk, olvasunk, ismereteinket videókkal bővítjük. Közben azonban elfeledkezünk valami nagyon fontos dologról: az életről. Az élet nem csak a meditációról szól, nem csak arról, hogy folyamatosan dolgozzunk magunkon. Az életet közben élni kellene, kint a világban.

Nemrég valaki azt kérte tőlem, hogy dolgozzunk nőiességre és a szexuális blokkokra. Mikor kicsit elbeszélgettünk, kiderült, hogy párkapcsolatot nem szeretne. Majd esetleg valamikor, ha már »tökéletes« nő lesz, és minden blokkot feloldott magában. De hogyan lehetne a nőiségünket és a szexualitásunkat megélni párkapcsolat nélkül? Hiszen egy társ mutat rá leginkább a még meglévő blokkjainkra, a korlátainkra. Honnét tudnánk, hogy hol tartunk valójában, ha nincs visszajelzés?”

A teljes bejegyzést Lukács Tünde, Soulwork Caféblogján olvashatod. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top