nlc.hu
Mindennapok

Koronavírus és influenza egyszerre

Egyszerre lett koronavírusos és influenzás egy férfi Romániában

A koronavírus és az influenza vírusát is kimutatták egy férfi szervezetében Romániában.

A járványügyi szakemberek hónapok óta figyelmeztetnek arra, hogy beláthatatlan következményei lehetnek, ha beköszönt az influenzaszezon, és a koronavírus az influenzával együttesen fertőz majd. Ez Romániában már meg is történt.

Egy olasz férfi az első Romániában, akinél egyszerre jelentkeztek a Covid-19 és az influenza tünetei, amelyek elég hasonlóak a két betegségnél. A vizsgálatok is igazolták, hogy mindkét kórokozó jelen van a szervezetében – írja a Főtér.ro.

A férfi látogatóként tartózkodott az országban, amikor jelentkeztek nála a tünetek. Jelenleg a Buzău megyei Râmnicu Sărat egyik kórházában kezelik, állapotáról nem közöltek információkat.

Ne feledjük, hogy a kézmosás, a távolságtartás és a maszkviselés nemcsak a koronavírus, hanem az influenza ellen is hatásos, ezért figyeljünk oda az óvintézkedések betartására. Magyarországon október 20-tól mindenki számára ingyenesen elérhető lesz az influenzaoltás.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: MTI/AP/LaPresse/Claudio Furlan)

További hírek a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top