nlc.hu
Mindennapok

Nem talált haza, autót lopott a lengyel turista

Eltévedt a buli után a lengyel turista, ellopott egy autót Hajdúszoboszlón

Nem talált vissza a szállására az ittas lengyel férfi Hajdúszoboszlón, ezért elkötött egy kisteherautót, de nem jutott vele messzire.
Eltévedt a buli után a lengyel turista, ellopott egy autót Hajdúszoboszlón

Egy külföldi férfi nem mindennapi módon zárta a nyaralását Hajdúszoboszlón még a nyáron. Július 25-én hajnalban egy kisbolt alkalmazottja szólt a rendőröknek, hogy egy vérző férfi ment be hozzájuk, és angolul kért segítséget. Eltévedt, és nem talált vissza a szállására.

Mire a járőrök odaértek, a lengyel állampolgár már elment. Nem sokkal később újabb bejelentést kaptak a rendőrök egy árokba borult kisteherautóról. A járműben senkit sem találtak, de eszükbe jutott az eltévedt vérző férfi, ezért keresni kezdték.

A férfi időközben visszatalált a szálláshelyére, azonban nem pihenhette ki az éjszaka fáradalmait, mert a járőrök felébresztették, és előállították a rendőrkapitányságra.

A nyomozás során kiderült, hogy a lengyel fiatal eltévedt a városban az átmulatott éjszaka után. Bement egy telephelyre, ahol nyitva talált egy kisteherautót, amibe beült, és mivel az indítókulcs is benne volt, így elindult vele. Nem jutott azonban messzire, mert nem tudta az úton tartani a járművet, és belehajtott egy árokba.

Ugyan kisebb vérző sérülései is keletkeztek, de még ez sem tántorította el attól, hogy hazataláljon. Gyalog indult tovább, és ekkor tévedt be a kisboltba, ahol az alkalmazottak útbaigazították, így sikerült megtalálnia a szállását.

Előállítása során megszondáztatták, és kiderült, hogy a férfi alkoholt fogyasztott. A hajdúszoboszlói nyomozók jármű önkényes elvétele bűntett, valamint járművezetés ittas állapotban vétség megalapozott gyanúja miatt folytattak vele szemben eljárást. A rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az ügyészségnek.

(Kiemelt kép: Police.hu)

Még több kalandos autólopás:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top