Mindennapok

Egyre jobban félünk a munkanélküliségtől

Negyedik hónapja romlik a háztartások hangulata.

A GKI Gazdaságkutató által készített felmérés szerint Magyarországon az emberek egyre pesszimistábbak: bár a megtakarítási képességüket kicsit jobbnak érezték októberben, a saját pénzügyi helyzetük alakulását viszont a szeptemberinél rosszabbnak ítélték meg, és a lakosság körében tovább erősödött a munkanélküliségtől való félelem.

Pedig az üzleti szféra foglalkoztatási hajlandósága októberben erősödött, a létszámnövelést tervező cégek aránya beérte a létszámcsökkentéssel kalkulálókét, és ez főleg kereskedelmi és szolgáltató cégeknek köszönhető, írja a Portfolio.

Fotó: Pixabay

Fotó: Pixabay

És hogyan látja a jövőt az üzleti világ? A gazdaságba vetett bizalmat a konjunktúraindex mutatja meg, a GKI-nál ez a mérőszám két hónapos, hibahatáron belüli csökkenés után most kissé emelkedni tudott, persze így sem érte el júliusi szintjét. A magyar gazdaság jövőjének megítélése az ipari és kereskedelmi cégek kissé erősebb optimizmusa miatt javult, míg az építőipari cégek legborúlátóbbak.

Még több cikk a témában:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top