nlc.hu
Mindennapok

Hatósági házi karantén megszegése bírság összege

Szigorítottak: ennyit fizethetsz, ha elhagyod a hatósági házi karantént

A Magyarországra érkezőknek karanténszoftvert is le kell tölteniük – amennyiben van rá lehetőségük –, így ellenőrizheti a hatóság a karantén betartását.

Az országgyűlés hétfőn több ponton módosította a koronavírus-járvány miatt elrendelhető karanténfajtákkal kapcsolatos szabályokat, így például 50 ezer forintról 150 ezer forintra növelte a hatósági házi karantén megsértése miatt kiszabható legmagasabb bírság összegét – írja az atv.hu.

Szigorodnak a karanténszabályok, nagyobb bírság jön

Fotó: MTI/AP/Riccardo De Luca

Lesznek adminisztratív könnyítések is:

a Magyarországra érkezőknek a határellenőrzést végző rendőrrel kell tudatniuk, hol kívánják teljesíteni karanténkötelezettségüket. Ezt követően pedig – amennyiben rendelkeznek megfelelő eszközzel – egy úgynevezett karanténszoftvert is le kell tölteniük, amelynek segítségével a rendőrség ellenőrizheti a hatósági házi karantén betartását. Azokban az esetekben, amikor a helyszíni ellenőrzés másként nem hajtható végre, a karanténra kötelezettek kötelesek beengedni a lakásukba a rendőröket.

A karanténszabályokat megszegőkre 5 ezertől 150 ezer forinting terjedő bírság szabható ki, egy jogsértő egy nap alatt legfeljebb 600 ezer forintra büntethető.

Legfrissebb koronavírushíreink

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top