Mindennapok

Egy számológép megmondja, pontosan mikor kell lefeküdnöd, hogy másnap kipihent legyél

Figyelembe veszi az alvási ciklusokat és több lehetséges lefekvési időpontot is megad.
Egy számológép megmondja, pontosan mikor kell lefeküdnöd, hogy másnap kipihent legyél

Egy cég olyan számológépet tervezett, ami megmutatja, hogy hány órakor kell ágyba bújni ahhoz, hogy a másnapi ébredésnél lehetőleg kipihentek legyünk.

A készülék azon a szabályon alapszik, hogy öt vagy hat kilencven perces alvási ciklusra van szükségünk egy este, hogy kipihentek legyünk másnap.

Például, ha reggel 6-kor kell kelned, akkor vagy 8:46-kor vagy 22:16-kor kellene már lefeküdni, hogy a megfelelő ciklusokat „elkapjuk”. Ha ezeket nem sikerül tartani, akkor megoldás lehet még a 23:46 és az 1:16. Az adatok figyelembe veszik, hogy egy átlagos embernek 14 percbe telik elaludnia.

A Hillary nevű cég számológépe végzi a számításokat, annyi a dolog vele, hogy be kell írnunk, mikor kell kelnünk másnap reggel, és máris kidobja a lefekvési időpontokat.

A cég azért fektetett nagy hangsúlyt ennek a terméknek a kifejlesztésére, mert a rossz alvás vagy alváshiány komoly egészségügyi kockázatokkal jár, a teljes immunrendszert, keringési rendszert és idegrendszert is befolyásolja.

(via)

(Kiemelt kép: Pixabay)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top