nlc.hu
Mindennapok

Hatszor küldték haza a kórházból a rákos édesanyát

Hatszor vitte kórházba a mentő a rákos édesanyát, de a járványra hivatkozva mindig hazaküldték

Hiába vitték többször kórházba a rákkal küzdő anyát, nem vették fel egyik osztályra sem arra hivatkozva, hogy sok a covidos beteg.
Mentőautó

Anitánál 2016-ban diagnosztizáltak mellrákot, a betegség 2020-ban kiújult a kétgyermekes anyánál. Tavaly februárban kórházba került, de nem sokáig maradhatott bent, mert elkezdődtek a kórházi kiürítések a koronavírus-járvány miatt.

A nő férje az RTL Híradónak azt mondta, az utolsó hónapokban hatszor vitte mentő kórházba a párját, de mindig hazaküldték a kórházból arra hivatkozva, hogy a járvány miatt nincs hely.

Az egyik ilyen eset tavaly novemberben történt, amikor nagy fájdalmakkal vitték be egy vidéki kórház sürgősségi osztályára. Férje elmondása szerint Anita reggel 9-től este 8-ig a folyosón feküdt, és nem vették fel egyik osztályra sem, mert annyi volt Covid-beteg.

Anita végül január 3-án, otthon halt meg. Férje szerint nem biztos, hogy felesége életben maradt volna, de úgy érzi, a nő nem kapott méltó és alapos egészségügyi ellátást. Úgy véli, nem ez az egyetlen eset, amikor krónikus betegek nem kapták meg azt az ellátást, ami járt volna nekik.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: MTVA / Bizományosi: Juhász Gábor)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top