nlc.hu
Mindennapok

Tigriskölykök Kecskeméten

Hármas iker tigriskölykök születtek Kecskeméten

Szibériai tigriskölykök jöttek világra a Kecskeméti Vadaskertben.
Hármas iker tigriskölykök születtek Kecskeméten

Hármas iker szibériai tigriskölykök születtek a Kecskeméti Vadaskertben. A szülőpár hároméves kora óta lakik Kecskeméten, és hét év után, március 31-én  egészséges kistigrisek jöttek világra – számolt be a Keol.hu.

A tigriskölykök és az anya is jól vannak, a kicsik szépen fejlődnek, a születéskori 900-1000 gramm súlyuk öthetes korukra 4700 és 5100 grammra gyarapodott.

A két hím és az egy nőstény ivarú kölyök az anya féltő gondoskodását élvezi, egyelőre még az állatházban tartózkodnak, így a közönség számára még nem láthatóak.

Az apa- és anyaállat e héttől kezdve néhány órát már együtt tölt, a kicsiktől elzártan. A család összeszoktatása hosszabb folyamatot igényel, ezt a gondozók fokozatosan végzik.

A tigrisek kilenc alfaja közül három alfaj már sajnos kipusztult, és a ma élő hat alfaj közül Kecskeméten a legnagyobb testű szibériai tigris alfaj egyedei láthatóak.

A nagyközönség várhatóan egy hónap múlva láthatja a kicsiket.

(Kiemelt kép: Facebook/Kecskeméti Vadaskert)

Még több cuki állatkölyök:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top