nlc.hu
Mindennapok

Krausz Gábor vallomása a függőségeiről

Krausz Gábor elmesélte, mikor és hogyan került kapcsolatba a drogokkal

Könyve jelent meg Krausz Gábornak, ebben vall őszintén arról, hogy 30 éves korában milyen mélyrepülés vette kezdetét az életében. És hogy miként állt fel belőle.

Pár napja jelent Krausz Gábornak (Tóth Gabi párjának, a TV2 Séfek Séfe zsűritagjának) recept, és egyben életrajzi kötete. Krausz a könyvben nem rejti véka alá élete nehéz időszakait, és a drogokkal való viszonyát. “Szerencsére, fiatalon nem kerültem soha olyan társaságba, ahol kipróbálhattam volna a drogokat – mondta a Borsnak. – Külföldön bekerültem az első komolyabb munkahelyemre, akkor nem igazán értettem, hogy a 18-20 éves srácok, hogyan bírják a munkát reggel nyolctól éjfélig úgy, hogy utána bulizni mennek és már kezdik is a következő napot. Ezt hetente többször is megcsinálták. Eszembe sem jutott, hogy bármiféle kábítószert használhatnak. Én 30 évesen kerültem először olyan helyzetbe, amikor elgyengültem és nem tudtam nemet mondani. Szerintem ennek is köszönhetem azt, hogy nem vittem túlzásba, nem lettem függő.”

Krausz könyvében (Családom és egyéb receptfajták) mindez így jelenik meg:  „Ha mindez tíz évvel korábban történik, ez a könyv nem születhetett volna meg. Az egyik buliban megismerkedtem egy lánnyal: jót beszélgettünk, tetszettünk egymásnak, de éreztem, hogy késő van, már eleget ittam (…). Valószínüleg az alkohol és a lány együttes hatása túl erős volt – én pedig túl gyenge -, és nem tudtam nemet mondani: bevettem a tablettát, amit a lány nyomott a kezembe. Rövid időn belül “kijózanodtam”, és voilá!, mindenki kedves és szimpatikus lett körülöttem, megszűntek a gátlások, és pörögtünk tovább az éjszakában. Harmincévesen sokkal jobban utánajártam az interneten, amikor kaptam valamit, mert nem tudtam, hogy milyen kábítószerek vannak. Úgy voltam vele, hogy fiatal és szingli vagyok, messze élek az otthonomtól, dolgozom reggeltől estig. Mikor, ha ne most éljek? Úgy gondoltam, hogy adok magamnak két évet erre, de sajnos több lett belőle. Ezzel a döntésemmel egy évekig tartó, életveszélyes repülés vette kezdetét. Egyik függőségből estem a másikba, és sajnos, az óvatosságom és a szakmai sikerek sem tartottak vissza attól, hogy tovább zuhanjak. (…) A barátnőmmel való szakítás után volt egy komolyabb összeomlásom. Boldog vagyok, hogy le tudtam állni.”

A Bors azt írja, Krausznak az igazi mélypontot édesapja látogatása jelentette. Akkor döbbent rá, hogy hiába dolgozott hosszú évek óta külföldön még sem tudott semmit sem felmutatni. Ez volt számára a fordulópont, elhatározta, hogy ezt az életmódot maga mögött hagyja, itt az ideje, hogy komolyan vegye a karrierjét, az életét. A kábítószerektől hamar megszabadult, és lassan minden más káros szenvedélyét is elengedte. Sokat segített ebben a felesége is, akinek őszintén elmondta korábbi hibás döntéseit. Gabi kiállt mellette, és támogatta. És ez így van a mai napig. 

Krausz Gábor elmesélte, mikor és hogyan került kapcsolatba a drogokkal

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top