nlc.hu
Sztárok

Sztárok és függőségeik

Sztárok, akik kendőzetlenül meséltek függőségükről

Mindenki életében vannak mélypontok. Ebben az évben több ismert ember is meglepő őszinteséggel vallott a saját démonjairól.

Ismert emberek, akik nem szégyellik bevallani, nekik is van/volt gyenge pontjuk, nehéz időszakuk.

Krausz Gábor

Krausz Gábornak 2021 novemberében jelent meg könyve, amiben drogfüggőségéről nyíltan beszélt.

„Harmincévesen sokkal jobban utánajártam az interneten, amikor kaptam valamit, mert nem tudtam, hogy milyen kábítószerek vannak. Úgy voltam vele, hogy fiatal és szingli vagyok, messze élek az otthonomtól, dolgozom reggeltől estig. Mikor, ha ne most éljek? Úgy gondoltam, hogy adok magamnak két évet erre, de sajnos több lett belőle. Ezzel a döntésemmel egy évekig tartó, életveszélyes repülés vette kezdetét. Egyik függőségből estem a másikba, és sajnos, az óvatosságom és a szakmai sikerek sem tartottak vissza attól, hogy tovább zuhanjak. (…) A barátnőmmel való szakítás után volt egy komolyabb összeomlásom. Boldog vagyok, hogy le tudtam állni” – írta Krausz Gábor.

Szabó Győző

Szabó Győző évek óta a rá jellemző karakánsággal mesél élete legmélyebb pontjáról. Történetéből könyvet is írt, sőt, film is készült. A Toxikoma sikere egy visszaigazolás, hogy érdemes erről a témáról nyíltan kommunikálni. 

Szabó Győző a Toxikóma bemutatóján

(Fotó: Birton Szabolcs/smagpix)

“Igen, a drog jó volt, egy darabig, és hülye, aki azt állítja, hogy nem jó. Ezt még a Csernus is így mondja, a Zacher is. Több ezer éve azért használunk ópiátokat, meg füveket, mert az jó, nem azért, mert rossz. (…) Igen, a könyvemmel és a filmmel edukálni akarok, és abszolút preventív jelleggel igyekszem erről beszélni. Egy darabig jó a drog, aztán amikor átveszi az uralmat, akkor már nem jó. Mindenki azt hiszi, hogy nem veszi majd át az uralmat, de ezt egyszerűen nem lehet legyőzni” – mesélte a színész.

Kiss Tibi

Kiss Tibor, a Quimby frontembere tavaly februárban eldöntötte: 15 évvel azután, hogy egyszer már legyőzte a betegséget, újra felveszi a harcot az alkoholfüggőségével.

Az énekes állapota nagyon sok feszültséget okozott a zenekarban, barátként és zenekari tagként is nagyon nehéz volt végignézni a kollégáknak Kiss Tibi betegségét. Aztán idén ősszel egy dal erejéig az énekes visszatért, és remek formában van.

(Nyitókép: Fülöp Dániel/smagpix)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top