nlc.hu
Mindennapok

Saját autóját védve halt meg egy kétgyermekes apa

Saját autóját védve halt meg egy kétgyermekes apa

Az elhunyt családapa a halála után négy ember életét mentette meg.

Közúti közlekedési baleset miatt riasztottak mentőket és rendőröket 2022. október 2-án kora reggel, a váci dr. Csányi László körúton egy fának és oszlopnak ütközött autó roncsai hevertek, a jármű közelében egy férfi feküdt.

Mint kiderült, az autó tulajdonosa betért egy közeli trafikba, miközben járó motorú autóját az út szélén hagyta. Két férfi élve a kínálkozó lehetőséggel bepattant a kocsiba és elhajtott volna, ám a tulajdonos észrevette. Kirohant az üzletből és a motorháztetőre hasalva próbálta megakadályozni a lopást. A sofőr kövér gázzal meglódult, áttért az út másik oldalára, miközben a tulajdonos leesett a motorháztetőről. A kocsi végül egy fának, majd egy oszlopnak ütközve állt meg. A 45 éves keszegi autótulajdonost életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, ahol orvosi ellátása ellenére két nappal később meghalt.

A rendőrök még aznap elfogták a lopott kocsiból utasként elmenekült, 22 éves váchartyáni férfit, később pedig társa is feladta magát

Helyszíni fotó egy balesetről

Fotó: Police.hu

A környéken élőket sokkolta a tragédia. Mint kiderült a 45 éves férfi egyedül nevelte két kisfiát, akikért rajongott. „Attila volt a legjobb apa, akit csak ismertem, csodásan nevelte a fiúkat egyedül”idézi a Bors az áldozat egyik ismerősét. A lap forrása szerint a korábban versenyszerűen motorozó férfi óvatos és jó sofőr volt. „Egyszerűen nem hiszem el, hogy ez vele történt. Szegény csak a kocsiját védte ösztönösen. Szerette azt az autót, ahogyan mások is: többen is már várták, hogy megjelenjen a környéken, mert nagyon különleges kocsi. Ennek ellenére sem volt soha felelőtlen a volán mögött, mindig tudta, hol a határ” – nyilatkozta egyik forrásuk. 

Mint a Bors írja, a férfi emlékére önkormányzati engedéllyel és rendőrségi segítséggel holnap tartanak megemlékezést Vácon. Testvére szívszorító szavakkal búcsúzott tőle, és elmondta, testvére kisfiai is nehéz döntést hoztak, ugyanis hozzájárultak a szervdonációhoz. A Honvédkórház  tájékoztatása szerint legalább négy embernek sikerült megmenteni az életét általa. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top