nlc.hu
Mindennapok

Elpusztult a világ legidősebb kutyája

Elpusztult a világ legidősebb kutyája

A Pebbles nevű foxterrier New Yorkban született és 22 évesen hunyta le végleg a szemét.

Huszonkét évesen elpusztult a világ legidősebb kutyája, Pebbles – írta az Instagramon a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült foxterrier gazdája, Julie Gregory. A kutya otthonában múlt ki természetes módon.

Pebbles, a világ legidősebb kutyája, amikor megkapta az erről szóló tanusítványt.

Fotó: Facebook/ pebbles_since_2000

Az állat 2000. március 28-án született New York államban, és életének nagy részét Dél-Kaliforniában töltötte. Tulajdonosa az elmúlt tíz évben macskatáppal etette a kis termetű, mindössze két kilogrammos ebet. Pebbles élete során 32 kölyköt hozott a világra. A kutya tavaly májusban vált rekordtartóvá és öt hónapra volt attól, hogy betöltse a 23-at. A legidősebb kutyának járó címet idén májusban nyerte el.

A család azután fordult egyébként a rekordokat hitelesítő szervezethez, hogy olvastak a TobyKeith nevű 21 éves csivaváról, aki áprilisban kapta meg a világ legidősebb kutyája címet. TobyKeith gazdája, Gisela Shore egyébként Pebbles halálról szintén megemlékezett saját Instagram-oldalán, ami kedves gesztus, de egyben talán jelzés is arra nézve, hogy a rekorder ismét TobyKeith.

Gazdája szerint az eb a figyelmes gondoskodásnak köszönhetően volt ilyen egészséges és hosszú életű, de Instagramon posztolt bejegyzésében azt is hozzátette, Pebbles egy egyszeri és megismételhetetlen társ volt, öröm és megtiszteltetés volt gondoskodni róla és nagyon fog hiányozni az egész családnak.

(Forrás:  (MTI/APA)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top