nlc.hu
Mindennapok

Felkérték keresztanyának a baba kórházi nővérét

Fél évig volt a nővér a csecsemő mellett az intenzíven, most ő lett a keresztanyja

Az eset egy texasi gyermekkórházban történt, az érintett nővér hatalmas megtiszteltetésnek érzi, hogy továbbra is részese lehet a baba életének.

Conrad Williams és Carly Miller 2021. decemberében találkoztak először. A 27 éves Carly volt az első nővér a Texasi Gyermekkórházban, akit beosztottak az újszülött kisfiú mellé, hogy vigyázzon rá az intenzív osztályon. Conrad ugyanis egy ritka betegséggel született, amit már az édesanyja hasában diagnosztizáltak. A fiú szülei azért is költöztek Floridából Texasba, mert megtudták, hogy az ottani kórházban kezelni tudják a betegséget, ami azzal jár együtt, hogy születésekor a gyerek veséje és húgyhólyagja nem megfelelően működik. Végül Carly fél éven át volt része Conrad életének a kórházban, ugyanis a baba ennyi időt töltött odabent, mire megerősödhetett annyira, hogy kiengedhessék – írja a yahoo.com/lifestyle.

Carly és Conrad

Conrad Williams és Carly Miller (fotó: Austyn Evans/Texas Children’s Hospital)

A világot jelenti számomra, hogy Conrad szülei felkértek, legyek a kisfiú keresztanyja

– nyilatkozta Carly a Good Morning Americának. Sok gyerek nem éli túl ezt a típusú betegséget, és a szülők szerint Carly lelkiismeretes munkájának is köszönhető, hogy Conrad még ma is él és jól van. A szülei már akkor nagyon megszerették a nővért, amikor az első találkozásukkor nem azzal fogadta őket, hogy milyen állapotban van, hanem azzal, hogy mennyire cuki kisbaba.

Ezzel lehetővé tette számomra, hogy én is átélhessem kicsit a szülés örömét, kicsit olyan lett a helyzet, mintha egy normális szülésem lett volna

– mesélte az anyuka. Carly többnyire éjszakai műszakban dolgozott, ezért amikor Austyn Evans telefonált, hogy mi van a kisfiával, általában ő vette fel, vele beszélgethetett, ami sokat jelentett neki.

Conrad a szüleivel

Conrad és a szerető szülők (fotó: Austyn Evans/Texas Children’s Hospital)

Amikor a kisfiút egy új gépre helyezték át, a nővér abból is kiképezte magát, hogy továbbra is mellette lehessen. Egy idő után a kis Conrad már felismerte a hangját és nagyon megszerette Carlyt. Miller elmondása szerint a kisfiú annyira komplex ápolást igényelt, hogy voltak éjszakák, amikor kizárólag vele kellett foglalkoznia, és ezért is került közelebb hozzá, mint más kis betegeihez. Miután Conrad júniusban kijöhetett a kórházból, Evans tudta, hogy nem akarják Carlyt elveszíteni az életükből, hiszen addigra már ők is összebarátkoztak. Innen jött a felkérés, hogy legyen a kisfiú keresztanyja, amit a nővér nagy örömmel vállalt. A felkérés is cuki volt, ugyanis a nővér kapott egy nagy csokor virágot, benne egy kártyával, amin az állt, hogy

Lennél a keresztanyukám? Conrad.

Hát lehet erre nemet mondani?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top