nlc.hu
Mindennapok

47 éves tornásznő

47 évesen a 9. olimpiájára készül az üzbég tornásznő

A sportág elnyűhetetlen klasszisának számít.

Kihagyja az e hónap végi vb-t, a jövő évin és a 2024-es párizsi ötkarikás játékokon viszont indulni akar az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Okszana Csuszovityina, a 47 éves üzbég tornásznő. “Most a következő szezonra és a 2023-as világbajnokságra készülök, amelyek sokkal fontosabbak számomra a válogatás szempontjából, mivel ki akarok jutni a 2024-es játékokra” – nyilatkozta.

Csuszovityina a 2021-es tokióival együtt eddig 8. nyári olimpián indult, ami a részvételt illetően sportági világrekordnak számít.

Oksana Chusovitina

Okszana Csuszovityina a 2021-es tokiói olimpián – Fotó: Jamie Squire/Getty Images

A japán fővárosban, ahol 14. lett ugrásban, még arról beszélt, hogy most már tényleg felhagy a tornával, egy éve az Instagram-oldalán viszont azt tudatta, mégis folytatja pályafutását. “Egyszerűen nem tudom befejezni a karrieremet úgy, hogy ne szerezzek még érmet Üzbegisztánnak“- indokolta sokadik visszatérését.

A pályafutása során a Szovjetunió és Németország színeiben is indult Csuszovityina, akinek a kollekciójában a legértékesebb medálok sorában 1 olimpiai (1992, Barcelona), 3 világbajnoki és 1 Európa-bajnoki arany szerepel. 

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top