nlc.hu
Mindennapok

Órákig állnak sorban a New York-iak egy cronutért

Órákig állnak sorban a New York-iak egy méregdrága péksüteményért

Aki szeretné megkóstolni a New York-i francia pékség felkapott cronutját, az készüljön fel, hogy akár három óráig is sorban kell állnia.
A montázsos a New York-i Lafayette pékség és egy pisztáciás cronut

Olyan hosszú sor kígyózik mindennap egy New York-i pékség előtt, mintha valamit ingyen osztogatnának, pedig szó sincs erről: az emberek hajlandóak akár órákig sorban állni egy croissant-fánkért, azaz cronutért, ami a 9,25 dollárba (3900 forintba) kerül.

A hatalmas érdeklődés miatt a Lafayette nevű francia pékség korlátozást vezetett be: egy vásárló csak egy cronutot vehet. Két adagban, naponta mintegy 240 darabot készítenek belőle.

  • Aki a reggeli szállítmányból szeretne megkaparintani egyet, annak érdemes már 7 órakor a pékség előtt szobroznia, bár kinyitni csak 8-kor fognak.
  • A második adagot déli 12 órakor kezdik árulni, előtte viszont akár három órát is várakozni kell.

De mi ez a hatalmas felhajtás egy méregdrága cronut miatt? A könnyed tésztát különböző ízesítésű cukrászkrémmel töltik meg, kívülre pedig további szósz és szórás kerül cronutra, amelynek a formája kakaós csigára emlékeztet. Egyszerre két ízben kínálják a finomságot: a csokoládé állandó, a másik pedig mindig változik, pisztácia, eper, őszibarack és sütőtök váltja egymást.

A gasztroblogger Mike Chau szerint a Suprême névre keresztelt cronut tényleg megérdemli azt az őrült figyelmet, amit a TikTokon kap. Mások viszont túlzásnak érzik a hájpot; az egyik kommentelő szerint tényleg finom volt, de semmi különleges, a 40 perces sorban állást pedig egyáltalán nem érte meg.

(Metro)

(Kiemelt kép: Facebook/Lafayette380)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top