nlc.hu
Mindennapok

Sofőr viszi dolgozni a szigetvári tankerületi igazgatót

Sofőr viszi dolgozni a szigetvári tankerületi igazgatót

Ötven kilométerre lakik a munkahelyétől, minden nap sofőr viszi a szigetvári tankerületi igazgatót.
Demonstráló diákok a Margit hídon 2022. október 5-én.

Szolgálati autóval, sofőr viszi munkába minden nap a Szigetvári Tankerületi Központ igazgatóját, mert nincs jogosítványa – állítja Hadházy Ákos országgyűlési képviselő.

Bognár László péntek reggel az RTL kamerája előtt szállt be az autóba, miután a sofőr nagyjából fél órát várt rá. Ráadásul a tankerületi igazgató otthona csaknem ötven kilométerre van a munkahelyétől.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szerint ordító a különbség a tankerületi központok és az alájuk tartozó iskolák anyagi lehetőségei között.

A Klebelsberg Központ azt közölte, hogy a tankerületi vezetőknek nincs személyi sofőrjük, és szolgálati autót sem kapnak személyes használatra. A kocsikat logisztikai, szállítási, ellenőrzési, karbantartási feladatokhoz veszik igénybe, illetve a kötelező hivatalos programokkor használják.

Pár napja az okozott felháborodást, hogy 11 esetben a tankerületi igazgató egymaga több jutalmat kapott, mint az alá tartozó tanárok összessége.

(Kiemelt kép: MTI/Lakatos Péter)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top