nlc.hu
Mindennapok

Kaszás Géza 23 éve és most

23 évvel ezelőtt debütált Kaszás Géza az RTL-en, aki a mai napig elképesztő formában van

Kaszás Géza eredetileg üzemszervező üzemmérnöki főiskolán végzett, mégsem ezen a pályán érvényesült.

Az idén 65. születésnapját ünneplő Kaszás Géza érettségi után a gyöngyösi mezőgazdasági főiskolán üzemszervező üzemmérnöki oklevelet szerzett. Színészi pályáját a Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után 1986-ban a Szegedi Nemzeti Színházban kezdte. 1989-től a Független Színpad tagja, 2014-től a Turay Ida Színház, majd az Újszínházhoz csatlakozott, jelenleg szabadúszó.  

Kaszás Géza 23 évvel ezelőtt debütált

Kaszás Géza színészi pályafutása elején (Fotó: x Archívum Story-Best)

1999-től 2008-ig a Receptklub egyik házigazdája volt az akkori RTL Klubon, társa pedig Kovács Lázár volt. 2018 őszétől újra együtt dolgoznak a LiChi TV-n futó „Lázár és Géza, a retró konyhasó” című műsorban.

21 évvel fiatalabb feleségével 19 éve vannak együtt

Zsuzsát, Kaszás Géza feleségét csak ritkán látni a színész oldalán, házasságuk részleteiről csak keveset mesélnek. 19 éve álltak oltár elé, szerelmük azóta megingathatatlan. Mindketten tesznek azért, hogy megmaradjon a kapcsolatuk harmóniája.  Hisznek a kommunikáció fontosságában, és törekszenek arra, hogy se a humor, se az intimitás ne tűnjön el a hétköznapok szürkeségében.

„18 év után is ugyanolyan fontos a testiség, mint az első években. Nem szabad hagyni, hogy elvesszen, igaz, a gyerekek érkezése után sokkal kevesebb időnk jutott egymásra a feleségemmel. Háttérbe szorult az intimitás, ami persze egy teljesen természetes folyamat, viszont ha nem vesszük észre, esetleg legyintünk rá, akkor hamar eltávolodhatunk a párunktól érzelmileg” – mondta korábban Kaszás Géza a Story magazinnak.

A párnak két gyermeke született, Lilla 11, Nimród 13 éves. Ahogy a színész korábban is elmondta, megküzdöttek a feleségével azért, hogy gyerekük lehessen, és szerinte nem szabadna a gyerekvállalás nehézségeit tabutémaként kezelni. 

„Tíz évvel ezelőtt, amikor rájöttünk, nekünk segítség kell ahhoz, hogy a gyerekvállalás tudjon működni, akkor még nem működött ilyen flottul ez a rendszer, sőt semmiféle támogatás nem volt. Elkezdtünk mindenfelé keresgélni segítséget, találtunk kuruzslókat, egészen váratlan helyekről nagyon pozitív segítség érkezett” – mondta korábban a Reggeli című műsorban Kaszás Géza.

A házaspár végül lombikprogramban vett részt, úgy fogant meg az első gyerekük. 

Kaszás Géza 23 évvel ezelőtt debütált

Kaszás Géza 65 évesen remek formában van (Fotó: Olajos Piroska/solwee)

Kaszás nemrég a Mokka vendége volt, ahol többek között arról beszélt, a jelenlegi világhelyzet nem támogatja a kultúrát, így szabadúszó színészként ez kicsit megnehezíti az életét. Viszont egy percig sem csügged, mindig kitalál magának valami munkát. Jelenleg egy 73 perces, egész estés oratórium bemutatásán dolgozik, mely a Keresztény Magyarországot és annak szellemiségét dolgozza fel.

Kiemelt kép: x Archívum Story-Best

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top