nlc.hu
Mindennapok

Csak 30 tojást lehet venni bizonyos üzletekben

Bizonyos üzletekben csak harminc tojást lehet venni egyszerre

Az ársapka bevezetése óta megjelentek a tömeges felvásárlók.
Tojások a tartóban

Árkorlátozás mellett mennyiségi korlátozást vezettek be a tojásra több üzletben – számolt be a Telex egy Facebook-poszt alapján. A kép tanúsága szerint a CBA Príma egyik boltjában egyszerre csak harminc darab tojást lehet venni.

 A Telex megkereste az üzletlánc képviselőjét, akitől azt az információt kapták, hogy a korlátozás boltonként nem egységes és azért van rá szükség, mert bizonyos üzletekben az árstop bejelentése után elkezdték tömegesen felvásárolni a tojást.

„Azzal találtuk szembe magunkat, hogy vélhetően továbbértékesítési szándékkal vagy akár vendéglátóhelyeket is üzemeltető vállalkozások is megjelentek, és elkezdték ezeket a hatósági áras termékeket nagy mennyiségben felvásárolni. Nekünk az alapvető célkitűzésünk a lakosság folyamatos ellátása, ezért úgy gondoltuk, hogyha ez továbbra is fennáll, akkor a lakosság ellátásában lehetnek zavarok” – mondta Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója.

Az intézkedésre azután került sor, hogy a kormány csütörtökön bejelentette: a boltoknak mostantól a szeptember 30-i bruttó kiskereskedelmi áron kell adnia a tojást és az étkezési burgonyát. 

Ez a tojás esetében mintegy 30 forintos árcsökkenést is jelenthet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top