nlc.hu
Mindennapok

Mozit és sminkszobát is kapott Novák Katalin

Mozi és sminkszoba is van Novák Katalin új rezidenciáján

A Köztársasági Elnöki Hivatal szerint ez a nemzetközi protokoll.

Mozi, zeneszoba, sminkszoba és kutyakennel is található Novák Katalin köztársasági elnök rezidenciáján, amit közel 300 millió forintért újítottak fel – írta meg az RTL.

A lap értesülései szerint több helyen lecserélték a burkolatot, felújították az elektromos hálózatot és a gépészetet is. A szeptember végén aláírt szerződés szerint a munkákra összesen 278 millió forintot szántak, az átalakítás pedig az épület jelentős részére, valamint a kert egy részére is kiterjedt.

A rezidencia állami tulajdonban van, de a megbízatása végéig Novák Katalin és családja használhatja majd. Sőt, nincs is választása: a törvény szerint köztársasági elnökként ott kell laknia.

„Ezt részben biztonsági szempontok, részben a nemzetközi gyakorlatból következő protokolláris és reprezentációs követelmények indokolják” – írta az RTL megkeresésére a Köztársasági Elnöki Hivatal.

A kommunikációs osztály tájékoztatása szerint az átalakítást már tervbe vették Novák Katalin hivatalba lépése előtt, a munkák pedig már véget is értek. A felújítással az állami Magyar Nemzeti Vagyonkezelő a szintén állami tulajdonban lévő Kiving Kft.-t bízta meg. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top