nlc.hu
Mindennapok
Százezer dolláros bónuszt kapott tíz dolgozó

Ez a milliárdos vállalkozó százezer dolláros prémiumot adott tíz random dolgozónak

Szó szerint kihúzta a kalapból a neveket.
Gina Rinehardt

Ausztrália leggazdagabb embere, Gina Rinehart a Roy Hill bánya tulajdonosa tíz szerencsés dolgozóját 100 000 dolláros (körülbelül 26 millió forint) karácsonyi bónusszal ajándékozta meg, miután véletlenszerűen kihúzta a egy kalapból – számolt be a Daily Mail.

A kezdeményezés összességében nagyon tetszett a dolgozóknak, bár néhányan nehezményezték, hogy az egyik nyertes még csak három hónapja volt a cégnél.

A Roy Hill bánya Nyugat-Ausztrália távoli Pilbara régiójában található és a Rinehart Hancock Prospecting tulajdonában áll. Gina Rinehart bányamágnás Ausztrália leggazdagabb embere, aki vagyonát és hírnevét a Hancock Prospecting ügyvezető elnökeként szerezte. A nő a Hancock Prospectinget apjától, Lang Hancocktól örökölte annak 1992-ben bekövetkezett halála után.

A Forbes szerint 2022-ben Gina Rinehart becsült nettó vagyona 28,9 milliárd dollár volt. Miután megalapozta dominanciáját a bányaiparban, Rinehart más iparágakba, többek között a mezőgazdaságba és a médiába is belevágott.

Novemberben Rinehart felfedte, hogy a Hancock által társasági adóban és állami kormányzati jogdíjakban befizetett 2,8 milliárd dollárt a közszolgáltatások finanszírozására fordították országszerte.

„Amikor a bányászat jól megy, Ausztrália is jól megy” – mondta a milliárdos.

Hancock sikere nem sokkal azután következett be, hogy Rinehart visszavonta az ausztrál nemzeti netballcsapat 15 millió ausztrál dolláros szponzorálását, miután a játékosok felháborodtak azon, hogy a sportot a fosszilis tüzelőanyagokkal hozzák összefüggésbe. Az ausztrál milliárdos éles támadást indított a Netball Australia ellen, miután a Diamonds aggályokat vetett fel a bányavállalat környezeti hatásaival kapcsolatban.

„A Hancock és ügyvezető elnöke, Rinehart asszony úgy véli, hogy helytelen, hogy valaki a sportszervezeteket társadalmi vagy politikai ügyek eszközeként használja” – állt a Hancock Prospecting közleményében.

A cégcsoport hozzátette: nem akarnak konfliktust szítani a sportcsapaton belül, ezért inkább egy az egyben visszavonják a támogatásukat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top