#Magabiztos nőnek lenni jó
Szponzorált tartalom

„Túl van lihegve az egész” – Férfiak őszintén a menstruációról

A férfiak is érintve vannak a menstruációban, ezért megkérdeztük őket, mi a véleményük a a nők havi ciklusáról.

„Túl van lihegve az egész” – Férfiak őszintén a menstruációról

Sok férfi egyáltalán nem akart a menstruációról nyilatkozni, mert az olyan kínos dolog, mi közük hozzá, és amúgy is egy szükséges rossznak tartják az életükben. Többségük egyetértett abban, hogy leginkább a szexuális életükre van hatással. De érdemes idézni a legérdekesebb véleményeket, hogy kicsit belelássunk a férfiak fejébe a menstruációval kapcsolatban.

„Túl van lihegve az egész. Biztos fáj, elhiszem, de az a nagy patália, amit körülötte csaptak az eddigi barátnőim, szerintem csak színház. Havonta egy hétig elvárták, hogy lábujjhegyen közlekedjek körülöttük, és mindent megcsináljak helyettük.

Azért nem kéne, hogy teljesen lesérüljenek tőle, mintha valami nagy baleset érte volna őket.

Az is lehet, hogy csak nagyon kényes nőket fogtam ki eddig, és van, aki természetesnek veszi, hogy menstruál, és nem csinál belőle ekkora ügyet.” – Patrik, 27

„Nekem kicsit misztikus volt mindig a menstruáció, nem rossz értelemben. Sokszor mondta a feleségem, hogy ezerszer inkább lett volna katona, mint hogy ezzel az átokkal sújtsa őt nőként az ég, mint a havi ciklusa.

Szóval nem igazán szerette, fájdalmai voltak, állandóan csokit evett volna, tényleg hősként küzdött, hogy ne adja meg magát a saját szervezetének.

Én mindig megértően álltam hozzá, elhiszem, hogy tényleg nem leányálom a menstruáció. Amióta láttam megszületni a lányomat, én nem kötekszem a feleségemmel ilyen női dolgokon, az biztos.” – Dániel, 40

menstruáció férfiak vélemény

Képünk illusztráció (Forrás: iStock)

„Szerintem a legijesztőbb része a menstruációnak nem is az, hogy vérzik a nő, vagy hogy fáj a hasa, mert ezeket meg lehet ma már oldani, hanem azok a hangulatingadozások rémisztőek, amik már egy héttel a menstruáció előtt előjönnek.

Egyszer vidám, aztán sír mindenen, fogalmam sincs általában, mit csináltam, miért haragszik éppen.

Kicsit olyan, mintha más emberré válna hirtelen, és két hét múlva visszatér minden a régi kerékvágásba. Már megszoktam persze, de az első ilyen tapasztalatok után már felírtam magamnak a naptárba, hogy mikorra várható a hangulatrobbanás a nejemnél, így fel tudok készülni rá, hogy mikor kell extra kedvesnek és óvatosnak lennem.” – Benedek, 35

„Őszintén, én minden menstruációkor csak hálás vagyok, hogy férfinak születtem, mert tuti nem bírnám ki azt, amit a barátnőm átél ilyenkor.

Fájdalom, hangulatváltozás, erőtlenség… olyan ilyenkor, mint egy szárnyaszegett madár.

Nekem meg amúgy is alacsony a fájdalomküszöböm, már ha megvágom főzés közben az ujjamat, rosszul vagyok tőle, mi lenne velem, ha még menstruálni is kéne? Egy hétig ki sem kelnék az ágyból valószínűleg.” – Csaba, 32

„Az a pasik problémája mindig, hogy nem lehet szexelni, ha menstruál a nő. Szerintem meg csak egy kis empátia kellene a férfiaknak, mert igazán nem nagy dolog az a pár nap, amíg esetleg tiltólistára teszi a barátnőjük a szexet. Ilyenkor lehet jókat kuckózni a kanapén, és nézni a sorozatokat meg beszélgetni nagyokat esténként.

Nem muszáj folyton lepedőakrobatikát játszani ahhoz, hogy rendben legyen a párkapcsolat.

Én a feleségemet maximálisan tiszteletben tartom, és megértem, hogy eszébe sem jut a szex épp, amikor vérzik, és görcsöl a hasa. Hát nekem sem lenne kedvem hozzá a helyében.” – Barna, 36

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top