#Magabiztos nőnek lenni jó
Szponzorált tartalom

A nagy kérdés: fessünk hajat vagy sem, ha megvan a menstruációnk?

Vajon igazak a városi pletykák? Szerinted tényleg máshogy reagálunk, ha a menstruáció előtti napokban vagy épp alatt megyünk a fodrászunkhoz hajat festetni? Mi már tudjuk a választ!

Fessük a hajunkat vagy sem a menstruáció előtt és alatt?

Közvetlenül a menstruáció előtt a szervezet ösztrogén szintje drasztikusan lecsökken. Ennek hatására a méhnyálkahártya megvastagszik majd lelökődik. A hormonális változások, az ösztrogénszint csökkenése és a gyulladáskeltő molekulák szintjének megemelkedése miatt a menstruációt megelőző napokban a szervezet érzékenyebb lesz, ezért például Sophia Hilton, fodrász egyáltalán nem ajánlja a hajfestést ebben a periódusban.

„A piros betűs napok előtt közvetlenül, illetve alattuk a festékre is másképp reagálhat a haj a hormonális változások miatt, és előfordul, hogy máshogy fogja be a szálakat a szín, más lesz a végeredmény, mint amilyen egyébként lenne. Sőt, az is megesik, hogy hamarabb kikopik majd az árnyalat” – mondta a szakember.

Egyáltalán nem tilos a menstruáció alatti hajfestés, viszont az eredménnyel nem biztos, hogy elégedett leszel. Fotó: gettyimages

Egyáltalán nem tilos a menstruáció alatti hajfestés, viszont az eredménnyel nem biztos, hogy elégedett leszel. Fotó: gettyimages

A magyar szakemberek ugyan nem látják akadályát a menstruáció alatti hajfestésnek, de azzal egyetértenek, ha egy mód van rá, akkor várjunk vele.

„Sok nő arról számol be, hogy a menstruáció alatt fénytelennek és kezelhetetlennek érzi a haját. Nem ritka az sem, ha a fejbőr érzékenyebbé, a haj zsírosabbá válik. Könnyedén előfordulhat, hogy a jól bevált sampon és pakolás is irritációt okoz a menstruáció alatt. Személy szerint én mindig azt tanácsolom a vendégeimnek – hogy bár nem tilos – de a tökéletes végeredmény elérése érdekében, várjuk meg a menstruációs időszak végét a hajfestéssel ” – mondta Kiss Szimóna, fodrász.

Világosabb lehet a hajszín

„A menstruáció ideje alatt nem tilos a hajfestés, de van, akinek másképp reagálhat a haja a festékre! A szőkítőporral való világosításnál hamarabb világosulhat a haj, mint normál esetben. Ennek a folyamatnak az időtartamát minden esetben ellenőrizzük, nem egyszer tapasztaltam, hogy akinek máskor 30-40 perc volt a hatóideje, menstruáció alatt elég 20-30 perc”

 

– mondta Csizmaziáné Parrag Izabella, Belli, aki közel húsz éve a fodrászom. Belli hozzátette:

„Ha világosabb hajszínt választ valaki, például szőke vagy nem túl sötét vörös, lehetséges, hogy egy kicsit világosabb színt érünk el, mint máskor. Nagyon ritkán, de előfordul, hogy nehezebben fogja be a festék az ősz hajszálakat a menstruáció alatt, de ez is hajszerkezet és egyén függő. Probléma lehet továbbá a frizura tartósságával is: nincs tartása, fénytelenebb, hamarabb zsírosodik a hajtőnél. A lényeg a lényeg: szabad festeni, viszont ha valakinek a menstruáció alatt érzékennyé válik a fejbőre, és ennek ellenére szeretne festetni, akkor ebben az esetben az ammónia mentes hajfestéket ajánljuk!”

Summa summarum: annak ellenére, hogy tudományos tények nem támasztják alá, szakemberek tapasztalatai és véleménye alapján elmondhatjuk, hogy a menstruáció alatti hajfestés nem lehetetlen küldetés, de nem biztos, hogy a végeredmény olyan tökéletes lesz, mint amit elképzeltünk magunknak.

(Nyitókép: Getty Images)

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top