#Magabiztos nőnek lenni jó
Szponzorált tartalom

Tanítsd meg a lányodnak tisztelni a testét, amikor menstruál!

A menstruáció minden hónapban meglátogatja a lányokat, a szülők hozzáállásán is múlik, mennyire tisztelik majd ezért saját magukat.

Meg kell tanítani a lányokat arra, hogy a menstruáció alatt tiszteletben kell tartaniuk a testüket és lelküket. Ez a feladat főleg ránk, anyákra vár, azzal tehetjük a legtöbbet a lányainkért, ha jó példát mutatunk, és gondoskodunk magunkról és róluk a menstruáció alatt.

Nem betegség, hanem menstruáció

A tisztelet alatt nem azt kell érteni, hogy ilyenkor betegként kezelnénk a lányokat, akiket kímélni kell azért, mert menstruálnak. Azt kell megtanítani nekik, hogy figyeljenek a testük a jelzéseire, és tartsák tiszteletben a saját határaikat. Hiába mutatják azt a reklámok például, hogy a menstruáció alatt bátran lehet ejtőernyőzni is akár – amit egyébként tényleg lehet, ha valaki ezt szeretné tenni -, ettől még nem muszáj pont ezeken a napokon a korlátaikat feszegetni.

A fájdalom nem az ellenséged

A menstruációs fájdalom valóban nem kellemes dolog, de fontos megtanítani a lányoknak azt, hogy ez is az élet része, és nem kell emiatt utálni a menzeszt, inkább engedjék meg maguknak azon az egy-két napon, hogy kíméletesebben bánnak a testükkel. A fájdalom lelassít, ne erőlködjünk, szánjunk egy kis időt a pihenésre. Ezt a szervezetünk is meg fogja hálálni, így nem éljük meg negatívan a menstruációt sem. 

menstruáció test tisztelet

Képünk illusztráció (Forrás: Getty Images)

Gondoskodj magadról!

A menstruáció alatti higiénia, a betét, tampon gyakori cseréje mind arról szól, hogy gondoskodni kell magunkról ezeken a napokon még nagyobb odafigyeléssel, mint egy átlagos napon. A hónapnak ebben a szakaszában befelé figyelünk, felismerjük, ha kímélni kell magunkat, sőt, meg kell tanítani arra is a lányodat, hogyan adjon saját magának engedélyt a kikapcsolódásra, pihenésre menzesz alatt. Ezt leginkább a te példádon keresztül tanulhatja meg, mutasd meg neki, hogyan tud megfelelően és körültekintően gondoskodni a testéről és lelkéről menstruáció közben.

A tested csodálatos

Segíts a lányodnak, hogy úgy tekintsen a testére menstruáció alatt, mint egy csodálatos szervezetre, hiszen minden hónapban a teste felkészül arra, hogy életet adjon. Egy komplex rendszer, amit nem szégyellni kell, hanem ünnepelni benne az élet csodáját. Abszolút tiszteletet és törődést érdemel!

További cikkek a menstruációról:

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top