Magyarország kúl

Tequilás és jalapenós fagyit is lehet kóstolni az Év fagylaltja versenyen

Május 29-én rendezik meg Szegeden az Év Fagylaltja versenyt, ahol 94 fajta ízt lehet majd megkóstolni. A rumos diós és puncsos nosztalgiafagyik mellett olyan extravagáns jeges krémeket is ki lehet majd próbálni, mint a jalapenós fagylalt.

Hétfőn Szegeden, a Klauzál téren, a Virág cukrászda előtt rendezik meg az Év Fagylaltja versenyt, amely ugyan nagyon sokáig kizárólag a szakmának szólt, az utóbbi pár évben nyitottak a cukrászok a lelkes lakosság felé is. Ez az idei verseny esetében azt jelenti, hogy az eredményhirdetést követően nemcsak nézni, de meg is lehet kóstolni a fagylaltcsodákat.

Gyuris László mestercukrász, az Acapella és a Virág Cukrászda tulajdonosa a verseny sajtótájékoztatóján elmondta, hogy idén 94 fagyi nevezett, amelyek között olyan különleges ízesítésűek is vannak, mint a tequilás, vagy a jalapenós.

Mányoki Krisztián pátyi cukrász Opera Royal nevû fagylaltkelyhe, amelyet az év fagylaltjának választottak 2015-ben. MTI Fotó: Ujvári Sándor

Gyuris szerint az Év Fagylaltja verseny a hazai cukrásztársadalom legnagyobb napja; máskor, máshol ennyi cukrász nem jön össze, „ez a legfontosabb szakmai megmozdulás.”

A rendezvény ideje alatt (10 és 22 óra között)  óránként más-más nosztalgiafagylaltot – vanília, puncs, csoki, citrom és rumos dió – is lehet kóstolni, gömbönként szintén nosztalgiaáron, mindössze 88 forintért.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top