Magyarország kúl

339 kötettel nyit az idei könyvhét

89 év alatt a 88-adik könyvhét kerül megrendezésre, a debreceni megnyitót részben Szabó Magda emlékének szentelik.
Csütörtökön kezdődik a 88. Ünnepi Könyvhét, az országos megnyitó idén Debrecenben lesz. “Rengeteg új kiadvány kerül terítékre, az összes új kötet megvásárlásához csaknem egymillió ötvenezer forintra lenne szükség” – mondta a Magyar Könyvterjesztők és Könyvkiadók Egyesülésének igazgatója. Péterfy Gergely a számadatokat sorolva hozzátette: a könyvek átlagára nem változott az elmúlt évhez képest, idén is átlagosan 3090 Ft-ot kell fizetni egy kötetért. “Ebben az évben 85 kiadó 339 új kötetet jelentet meg, a határon túli kiadók a tavalyihoz képest héttel több, 57 új címmel jelentkeznek” – közölte.

Fotó: Facebook

Az idei könyvhét sorban a 88-adik, de a rendezvény maga 89 éves hagyományra tekint vissza: az 1956-os forradalmat követő évben ugyanis nem tartották meg az könyvünnepet – ez volt az Írószövetséget feloszlatásának éve, és számos neves szerző ült börtönben. Kocsis András Sándor, az egyesülés elnöke hangsúlyozta: ez a tradíció páratlan Európa-szerte, ezért legyünk büszkék az Ünnepi Könyvhétre.

Fotó: Mohai Balázs, MTI

Idén ötödik alkalommal rendezik meg a könyvhét országos megnyitóját, amelynek ezúttal Debrecen ad otthont. Az alföldi város híres szülöttje, Szabó Magda emlékét állítja a programsorozat középpontjába.
A programokról a könyvhét honlapján lehet tájékozódni.

(via Inforádió)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top