Magyarország kúl

Így nyomtuk a popcornt, amikor nem volt mikró

Amikor még nem léteztek a kukorica pattogtató készülékek, akkor is volt popcorn. Gáztűzhelyen, alufólia alatt is el lehetett készíteni.

Mikró? Dehogy. Amíg nem volt mikrósütő, a kukoricát szabad tűzön pattogtatták. A retró popcorn alufólia alatt készült, házilag, a saját konyhánkban.  Az illata beöltötte a konyhát, az íze pedig ugyanolyan volt, mint a mostani, mikrós variánsnak.
A szárított kukoricaszem akkor pattan, ha a melegítés hatására a mag belül 177 °C hőmérsékletre hevül. Bármikor készíthetünk popcornt mikró nélkül is!

Imádod a popcornt? Olvass még róla!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top