Magyarország kúl

Magyarországi csodahelyek, ahol tornyosulnak a szerelemlakatok

Ha két szerelmes együtt tesz fel egy lakatot egy hídra vagy egy falra, az az összetartozás jelképe. Léteznek olyan helyek Magyarországon, amelyek különösen népszerűek. Tudod, hogy hol?

A szerelmesek összetartozásának különleges jelképe, amikor összetartozásukat kifejezve lakatot akasztanak különféle helyekre, aztán a kulcsot eldobják. A lakatokba általában belevésik monogramjukat, és aktuális dátumot, vagy a megismerkedés évét. 

Veled minden perc ajándék..?? #szerelemlakat #love @a_andrew27

Help change the world. (@viiragsudar) által megosztott bejegyzés, 2016. Júl 29., 03:15 PDT

#szerelemlakat #love #miskolc Erzsébet Gál (@erzsike_gal) által megosztott bejegyzés, 2017. Ápr 23., 03:14 PDT

Szerelemlakatok a szegedi hídon#szerelem#lakat#szerelemlakat#belvárosihíd#szeged#love

Dobó Csaba (@dobocsaba) által megosztott bejegyzés, 2017. Ápr 6., 22:14 PDT

A legenda szerint a szerelemlakat hagyománya a szerb Vrnjačka Banja városából származik, a város máig élő története egy fiatal tanítónő és egy szerb tiszt tragikus szerelme. Régi találkahelyüket ma is sokan felkeresik, és dugig van szerelemlakattal. Itthon az első lakatok Pécs belvárosában jelentek meg, a lakatok két egymáshoz közeli vaskerítésen landoltak. De van már lakatplacc a budapesti Erzsébet téren, Miskolcon a Szinva terasz kis hídján, Szolnokon a Tiszavirág hídon van szerelemlakat, de van Egerben, Szekszárdon, Nyíregyházán, Győrben és még Szombathelyen is.

Hová lehet még szerelemlakatot tenni?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top