Magyarország kúl

Jó hírünk van: beindult a dinnyeszezon!

Nagyon jónak ígérkezik az idei dinnyeszon – mondják a termelők, akik közül többen már most hétvégén elkezdték leszedni a dinnyét. Szeptember elejéig élvezhetjük a legvidámabb gyümölcsöt.

Nagyon jónak ígérkezik az idei dinnyetermés a FruitVeB Magyar Zöldség gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács ügyvezetője szerint. Domján Erika azt mondta, hogy a 2017-es szezon a héten indul, és várhatóan szeptember elejéig lehet majd vásárolni jó minőségű dinnyét a piacokon. Az áruházláncok is hamarosan felveszik a kínálatukba a magyar dinnyét – közölte, és hozzátette, hogy a magyar sárgadinnye minősége is nagyon jó.

A hétvégén már elkezdték szedni a dinnyét a gyümölcs Békés megyei fellegvárában: Medgyesegyháza termelői ugyancsak jó szezonra számítanak. A 13 hektáron termesztő, 40 éve dinnyével foglalkozó Cseh György az MTI-nek azt mondta, hogy az elmúlt egy hónap időjárása kedvezett a szabadföldön termesztett görögdinnyének.

Szedik a dinnyét Békés megyében. Forrás: MTI

A gazda hektáronként 50 tonnás átlagtermésre számít, amelynek nagyobb részét egy-két kereskedőnek adja el, akik a belföldi piacon értékesítik a terményt. A telephelyén gépekkel is csomagolják a dinnyét, így egy részét közvetlenül az áruházláncoknak adják el. A magnélküli dinnyét főként a skandináv államokba és Németországba exportálja az egyik felvásárló – mondta.

A trendek az elmúlt évekhez képest annyiban változtak, hogy ma már inkább a hűtőszekrényben elférő kisebb dinnyéket vásárolják az emberek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top