Magyarország kúl

A legjobb csúszdás strandok és fürdők Magyarországon

Összeszedtünk 5 tényleg jó csúszdás strandot. Családitól a kamikezéig.

Aquaworld élményfürdő és strand – Budapest

A fedett Aquaworld élményfürdőben télen és nyáron 15 medence és  11 darab, összesen közel 1 km hosszú csúszda várja a tömegeket. Vannak kicsiknek való csúszdák a gyermekmedencénél, ezen kívül családi csúszda is, anyuka-apuka-gyerekek együtt csúszhatnak. A negyedik és az ötödik emeletről a legextrémebb csúszdák indulnak, ide lift visz fel. Fontos tudni, hogy a gyerekeket a nagy csúszdákra csak akkor engedik fel, ha a magasságuk eléri a 130 cm-t. A csúszdák bent vannak, de egy kinti élménymedence és nyáron egy strandmedence is üzemel.

 

 

Aquaréna – Mogyoród

Az Aquaréna nemcsak Magyarországon, de Közép-Európában is egyedülálló. A szabadtéri parkban 26 db, összesen másfél kilométernyi csúszdapálya kanyarog föld fölött és föld alatt. A kilenc medence között élménymedence, jacuzzi, háromszintes ugrómedence, valamint egy lassan hömpölygő folyó is van – választhatsz, hogy ezen evickélsz, vagy inkább a hevesebb vadvízi folyó mellett döntesz. A csúszdák között is óriási a választék, a szabadesésben olyan, mintha repülnél, a nagy csobbanás pedig többsávos. Egyes csúszdákon szőnyeggel, máshol felfújt gumival csúszhatsz. A legkisebbeket a pöttöm játszó várja.

 

Aquaticum – Debrecen

Az Aquaticum komplexumban más-más típusú és különböző szintű bátorságot igénylő csúszdák vannak. Az élményfürdőben találhatóak a dús trópusi növényzettel benőtt narancs és sárga csúszdák, ezek a legnagyobbak és legizgalmasabbak. A bátrabbak 9 méter magasról csúszhatnak le a zárt csúszdán, a végén pedig 28-30 C-os vízbe csobbanhatnak. A nyitott kamikaze csúszdát azoknak ajánlják, akik nem rettennek vissza egy lendületes csobbanástól, a zöld és kék csúszdák pedig könnyedebbek, kanyargósak, de lassabbak ez előbb felsoroltaknál. A családi csúszdán a papa, mama és gyerekek együtt szórakozhatnak, sőt még a nagyi is, ha elég bátor. Az Aquaticum kiemelten bababarát, klórmentes kismedencével és baba-mama pihenővel. Nyáron a strand is nyitva áll, mehet a napozás.

 

 

 

Napfényfürdő Aquapolis – Szeged

Napfényfürdő Aquapolis 9 beltéri és 4 kültér, összesen 1000 méter hosszúságú csúszdával várja a kalandvágyó gyerekeket és felnőtteket egyaránt. Mindenki a bátorsága és az elszántsága szerint válogathat, hiszen vannak lassabb, rövidebb csúszdák, de kipróbálható a szabadesés és a 30 méteres toronyból induló, lifttel megközelíthető 272 m hosszú, zárt óriáscsúszda, valamint a 223 m hosszú, zárt óriáscsúszda is, aminek különlegessége, hogy van benne egy kamikaze szakasz, azaz az első csúszás során lövésed nem lesz, hogy mikor lesz a csúszásból zuhanás. Fontos tudni, hogy toronycsúszdák és  a kamikaze csúszda használata 140 cm magasságtól engedélyezett.

Aquapark és extrém aquapark – Hajdúszoboszló

A hajdúszoboszlói strand mellett van egy aquapark, amellett pedig egy extrém aquapark még különlegesebb csúszdákkal. Az Extreme Aquapark 6 (mily meglepő) extrém csúszdával várja a látogatókat. Az adrenalinra vágyók kipróbálhatják a szabadesős alagút, vízhurok, szuperhullám, cunami, űrcsónak és vízcső csúszdákat. Az Aquaparkot és az extrém zónát (ahová nem kell külön belépő) alagút köti össze.


(címlapkép: Aquaticum)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top