A keksztekercsnek két fontos része van: a kekszes barna, és a kókuszos fehér rész. Máris mutatjuk a receptet:
Hozzávalók:
A kekszes részhez:
- 30 dkg darált háztartási keksz
- 10 dkg porcukor
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 2 dl tej
- rumaroma
A kókuszos krémhez:
- 10 dkg puha vaj
- 8 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg porcukor
undefined
Elkészítés:
Keverd össze a kekszet, a porcukrot és a kakaóport és önts rá 1,5 dl tejet. Gyúrd össze, de ha túl száraz, és nem eléggé gyúrható, evőkanállal adj még hozzá tejet. Tedd a hűtőbe minimum fél órára.
Addig készítsd el a keksztekercs másik fontos részét, a kókuszos krémet. Keverd ki a vajat a cukorral, add hozzá a kókuszreszeléket és jól keverd össze.
Ha letelt a fél óra, vedd elő a hűtőből a kekszes tésztát és kókuszreszelékkel megszórt gyúródeszkán nyújtsd tepsi méretűre. Kend rá a krémet és tekerd fel, majd rakd vissza a hűtőbe egy órára. Ezután szeletelheted.
Egyéb retró sütemények:
- Mindenki kedvence: Az eredeti keksztekercs receptje
- 3 retró süti a nagyitól
- Retró sütemények – melyik volt a kedvenced?