Magyarország kúl

Siófok a strandolók kedvence volt az idén nyáron

Szezont értékeltek Siófokon: a vendégéjszakák száma is nőtt, ám a fizetős strandok bevételei a legjobb szezont is csaknem egyharmadával túlszárnyalták.

“2017 nyara Siófokon sok szempontból kiválóra értékelhető, de azt is üzenném, hogy az élet nem áll meg, inkább folytatódik a városban” – mondta Lengyel Róbert, siófoki polgármester a sonline.hu-nak.

A városvezetésnek feltett szándéka, hogy ne csak nyárban gondolkodjon, Lengyel arról is beszélt, hogy a vendégéjszakák száma a város egyik legfontosabb értékmérője. Az idei számok alapján pedig szerinte nincs szégyellnivalójuk, hiszen az első hét hónap alapján 3,2 százalékkal több időt töltöttek itt a nyaralók. “Jelentősen csökkent a bűncselekmények száma, biztonságosabbá vált a Petőfi sétány. A strandok elsősorban a hazai vendégek körében voltak népszerűek. A siófoki strandok hivatalosan szeptember 17-ig vannak nyitva, így végleges forgalmi adatok még nincsenek.”

A jövő év újítása a szabadtéri színpad programjainak bővítése lesz: az idén a Macskákkal próbálkoztak, az eredmény 1200 fős teltház volt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top